«Κατολίσθηση έπληξε το σχολείο του (χωριού) Πορβενίρ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ παγιδευμένα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Ντανιέλ Κιντέρο, ο δήμαρχος της Μεδεγίν, της πρωτεύουσας του νομού Αντιόκια, όπου έγινε η κατολίσθηση.

Συνολικά αγνοούνται 8 παιδιά, αφού όπως φαίνεται παγιδεύτηκαν κατά την διάρκεια της κατολίσθησης που έπληξε και το σχολείο τους.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η αγροτική κοινότητα στη βορειοδυτική Κολομβία, όπως έκαναν γνωστό και οι αρχές εχθές.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας El Tiempo, τα τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Κολομβίας εξαιτίας του μετεωρολογικού φαινομένου Λα Νίνια.

Κατά προβλέψεις μετεωρολόγων, οι ισχυρές βροχές αναμένεται να συνεχιστούν ως τον Σεπτέμβριο.

«Ακούσαμε κάτι πολύ δυνατό»

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, η Ελιάνα Ρινκόνες, η δασκάλα του χωριού, ανέφερε πως 22 παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Κάναμε διάλειμμα όταν ξαφνικά ακούσαμε κάτι πολύ δυνατό, γυρίσαμε (να κοιτάξουμε) και σε μερικά δευτερόλεπτα είχαμε αρχίσει όλοι να τρέχουμε (…) δεν ξέραμε καν πού τρέχαμε, απλώς τρέχαμε», αφηγήθηκε.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν δεκάδες χωρικούς σε λοφίσκο καθώς πασχίζουν να απομακρύνουν ξεριζωμένα δέντρα και συντρίμμια.

Así trabajan los organismos de socorro en Tapartó en el municipio de Andes #Antoquia ante derrumbe de una escuela pic.twitter.com/O9NkYA2i54

— Luchovoltio (@luchovoltios) July 14, 2022

Valuenews.gr

Το άρθρο Κατολίσθηση στην Κολομβία| Αγνοούνται 8 παιδιά εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.