Ένα σκηνικό που θα θυμίζει πραγματικό καλοκαίρι με καύσωνα θα είναι αυτό που θα ζήσουμε από σήμερα και για πολλές ημέρες με τον καιρό να δείχνει τα δόντια του και με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς. 

Όπως θα δείτε μέρα – μέρα και ώρα ώρα στο windy.com ειδικά τις θερμές ώρες της ημέρας ο χάρτης παίρνει στην κυριολεξία φωτιά με τις θερμοκρασίες όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να είναι ασφυκτικές.

Η Ελλάδα ανήκει στις τυχερές χώρες της Ευρώπης μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι, καθώς αυτός θα είναι επί της ουσίας ο πρώτος καύσωνας που θα βιώσουμε σε όλη την χώρα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 38, στη Θεσσαλία από 21 έως 39, στην Ήπειρο από 20 έως 36, στη Στερεά από 19 έως 38, στην Πελοπόννησο από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 39, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ValueNews.gr

Το άρθρο Καύσωνας | Θερμοκρασίες φωτιά που ήρθαν για να μείνουν – Ανεβαίνει ο υδράργυρος εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.