Αλλάζει η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους, η οποία από την αρχή της πανδημίας πραγματοποιείται σε ημερήσια βάση, πλην ενός μικρού χρονικού διαστήματος το καλοκαίρι του 2020.

Η κίνηση του ΕΟΔΥ, εν μέσω του έκτου πανδημικού κύματος, αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι η πανδημία έχει αλλάξει τελείως από το πρώτο κύμα, πλέον υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα και τα κρούσματα δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανησυχίας.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ, από την Παρασκευή τα κρούσματα του κορωνοϊού, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι, θα ανακοινώνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή. Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης. Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ»

Valuenews.gr

Το άρθρο Κορωνοϊός| Αλλαγές στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πανδημία εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.