Σύσκεψη είχαν χτες η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στη χτεσινή λοιπόν καθιερωμένη επικοινωνία τους συζητήθηκε η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων καθώς και η κατάσταση στη χώρα.

Χρήση μάσκας ξανά

Τη χρήση μάσκας προτείνει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κυρίως στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Η ίδια αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μίλησε δε και για τις επαναμολύνσεις, καθώς από ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 μπορούν να μεταδοθούν και σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει.

Πάντως, τόνισε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα όμως πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους.

Σε ό,τι αφορά στην 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε μεγάλης ηλικίας, πολίτες και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Τέλος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, είπε ότι είναι κάτι «που συζητείται».

Παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες

Η υφυπουργός αναγνώρισε πως η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία συμβαίνει σε μία περίοδο που το προσωπικό είναι κουρασμένο μετά από 2,5 χρόνια μάχης στην πρώτη γραμμή, ωστόσο τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης με τις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα είναι ήπιο σε ότι αφορά τις νοσηλείες ΜΕΘ.

Valuenews.gr

Το άρθρο Κορωνοϊός| Κρίσιμη σύσκεψη για την έξαρση των κρουσμάτων εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά