Με μια μεγάλη συναυλία-φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Μάνο Χατζιδάκι, θα γιορτάσει τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυσή της, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Μαζί του θα εμφανιστεί η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης η χορωδία της ΕΡΤ (σε διεύθυνση-διδασκαλία Μιχάλη Παπαπέτρου), η χορωδία των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων και η παιδική χορωδία Rosarte.

Τη Δεύτερα 18 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (στις 21.00), το παλαιότερο ελληνικό συμφωνικό σύνολο θα παρουσιάσει «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» και τους «Όρνιθες», δυο εμβληματικά έργα του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα τη μεταπολεμική μουσική ζωή της χώρας, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της ΚΟΑ κατά την περίοδο 1976-1982.

Το πρόγραμμα, σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή της ΚΟΑ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα κορυφωθεί με τους διαχρονικούς και πάντα φρέσκους «Όρνιθες». Μια σύνθεση που αρχικά πραγματοποιήθηκε για την παράσταση-σταθμό του Θεάτρου Τέχνης και μέσα στα επόμενα έξι χρόνια παραδόθηκε στο κοινό ως καντάτα. Η συγκυρία της ένωσης των στίχων του Βασίλη Ρώτα με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δημιούργησε μία μουσική ιστορία, ένα σύμβολο για κάθε Έλληνα.

«H μουσική των Ορνίθων με σημάδεψε από την παιδική μου ηλικία και με συνοδεύει μέχρι τα σημερινά χρόνια. Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι από τους πιο γοητευτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πιστεύω ότι παρέδωσε μαθήματα ήθους και αισθητικής» αναφέρει ο Λουκάς Καρυτινός.

Το πρόγραμμα

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (1925-1994)

“Το χαμόγελο της Τζοκόντα”“Όρνιθες”

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Πουλίτση (υψίφωνος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος).

Μουσικοί : Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Στάθης Μαυρομάτης (σαξόφωνο), Βίκυ Στυλιανού (τσέμπαλο), Γιώργος Τοσσικιάν (κιθάρα), Αριστείδης Χατζησταύρου (κλασική και ηλεκτρική κιθάρα). Με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και της Παιδικής Χορωδίας Rosarte.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός.

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Τιμές εισιτηρίων: από 5 έως 70 ευρώ. Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr .

Valuenews.gr

Το άρθρο Κρατική Ορχήστρα Αθηνών| Με συναυλία-φόρο τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι γιορτάζει τα 80 της χρόνια εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.