Νέα μέτρα για τους κτηνοτρόφους της χώρας ζήτησε αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων ζήτησε να χορηγηθεί νέα ενίσχυση στους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους, αγελαδοτρόφους, βοοτρόφους, χοιροτρόφους). Στο αίτημα αυτό, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, ο υπουργός είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΣΕΚ, να δοθεί η όποια νέα ενίσχυση ανά κεφαλή παραγωγικού ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοιρομητέρες), ενώ τέθηκαν και τα κριτήρια για τα παραγωγικά ζώα, διαφορετικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρά νησιά.

Επίσης, συζητήθηκαν η συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών για την ΚΑΠ 2023-2027, όπου ο υπουργός δεσμεύτηκε να γίνει και νέα συνάντηση πριν τελικά καταλήξει. .

Τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της απόδοσης στους αιγοπροβατοτρόφους των 4 ευρώ ανά ζώο που δεν δόθηκαν το 2020 με ευθύνη του ΥπΑΑΤ, όπως και η απόδοση του κορονοεπίδοματος σε χοιροτρόφους (30-35 χοιροτρόφοι ) που άδικα εξαιρέθηκαν. Επίσης τέθηκε και το ζήτημα των νέων κτηνοτρόφων που είχαν ενταχθεί το 2014-2016 και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες λειτουργίας των στάβλων τους.

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών φορέων, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας-ΣΕΚ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων- ΠΕΚ, του Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Α.Κ.Σ. Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής.

Valuenews.gr

Το άρθρο Κτηνοτρόφοι| Ζητούν νέα μέτρα στήριξης εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.