Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση της 51χρονης στην Λάρισα όπου η μητέρα της την κρατούσε κλειδωμένη για τουλάχιστον 42 χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 76χρονης συνταξιούχου, στο κλιμακοστάσιο της διπλοκατοικίας τους.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης ήταν αυτός που αποκάλυψε πως πρόκειται για μια γυναίκα που χρήζει υποστήριξη, καθώς όπως φαίνεται βρίσκεται στο στάδιο του αυτισμού.
«Η υπηρεσία από το Σάββατο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση έτρεξε να βοηθήσει και να υποστηρίξει την 51χρονη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε και να μάθουμε από εκείνη όλα αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Η κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία και την εποπτεία και του ευρύτερου οικογενειακού της περιβάλλοντος. Όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να της παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής, όπως προβλέπεται αυτό από τις κοινωνικές υπηρεσίες» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συνεχίζει:

«Το σπίτι ήταν περιποιημένο, με οικονομικές δυνατότητες η οικογένεια, η οποία προστάτευε το παιδί που αντιμετώπιζε κάποια θέματα. Μιλάμε για μια μάνα που ζούσε με το παιδί της, το οποίο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να το συντηρεί και να το προστατεύει μόνη της. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος. Στο σημείο όπου ζούσαν υπάρχει ισχυρή γειτονιά που γνώριζε τι συνέβαινε, ένα τέτοιο περιστατικό δεν κρύβεται. Το παιδί σίγουρα παρακολουθούνταν από γιατρούς και σίγουρα κάποιες ιατρικές δομές θα είχε επισκεφτεί».

«Εξετάζουμε τα πάντα. Δυστυχώς τα σχολεία την εποχή που μεγάλωνε το παιδί αυτό ήταν λίγο πολύ απορριπτικά απέναντι σε αυτά τ άτομα. Δεν υπήρχαν τότε ειδικά σχολεία μετά το 1984 άρχισε σιγά σιγά να εμφανίζονται δειλά δειλά στις μεγαλουπόλεις. Το σίγουρο είναι πως η γυναίκα αυτή ανήκει στο φάσμα των ατόμων που χρειάζονται κάποια υποστήριξη».

Πηγή:Prwtothema

Το άρθρο Λάρισα| Στο φάσμα του αυτισμού η 51χρονη που ήταν κλεισμένη στο σπίτι εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.