Συγκλονίζουν οι διαπιστώσεις της παιδοψυχολόγου, που διορίστηκε ως ειδική πραγματογνώμονας από την ανακρίτρια, για την ψυχοσύνθεση του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, των γονέων των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην ψυχολόγο ότι «η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας», τονίζοντας ότι για τον παραπάνω λόγο η σύζυγός του δεν θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τη δεύτερη κόρη τους.

Τι είπε η ψυχολόγος για τον Μάνο Δασκαλάκη

Η κλινική ψυχολόγος επεσήμανε τα εξής:

«Μολονότι ο πατέρας είπε ότι πριν φύγει η Μαλένα από τη ζωή το ζευγάρι ήταν όχι απλά καλά μεταξύ τους, αλλά «τέλεια», περιέγραψε ότι το 2018 δημιούργησε μια περιστασιακή εξωσυζυγική σχέση την οποία αποκάλυψε ο ίδιος στην σύζυγό του καθώς δεν άντεξε από τύψεις και τής το είπε. Από τη μία είπε ότι είχε ενθουσιαστεί πολύ με αυτή την γυναίκα και από την άλλη αποκόπηκε αμέσως μόλις το είπε στην σύζυγό του».

«Συνοψίζοντας με τις συνεδρίες με τον πατέρα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

Και προσθέτει: «Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει, όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με σημαντικούς άλλους, όπως τα παιδιά του».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Μάνος Δασκαλάκης «περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του, με τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης», καταγράφει η ψυχολόγος.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Σε πολλά σημεία ήταν φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει».

Διαβάστε την ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Valuenews.gr

Το άρθρο Μάνος Δασκαλάκης| «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.