Για τις εστίες μετάδοσης του ιού ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πώς σχετίζονται με χώρους διασκέδασης που είναι ανοιχτοί και εκεί δεν μπορεί να φορέσει μάσκα ο κόσμος. 

«Η μεταδοτικότητα σχετίζεται αυτήν την περίοδο με χώρους διασκέδασης, που αυτήν την περίοδο είναι ανοιχτοί, δεν είναι κάτι που μας ξενίζει. Εκεί ο κόσμος πηγαίνει χωρίς μάσκα, δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα εκεί και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Φαίνεται πως οι εστίες της μετάδοσης είναι εκεί. Το επίκεντρο της μετάδοσης φαίνεται ότι είναι εκεί», είπε χθες o Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε η μεταδοτικότητα κάμπτεται. «Υπάρχει η λεγόμενη κορύφωση της μεταδοτικότητας που πρέπει να ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η καμπύλη κάμπτεται, που σημαίνει ότι η μεταδοτικότητα αρχίζει και πέφτει» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, που πλέον θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, επισήμανε:

«Η αναφορά του ΕΟΔΥ θα είναι πιο αντικειμενική όταν γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Η καθημερινή αναφορά είχε σημασία στην διάρκεια της επείγουσας φάσης. Τους αριθμούς των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορείς να τους βρεις και στο διαδίκτυο και να έχει εικόνα ο κόσμος, αλλά η εβδομαδιαία ανακοίνωση θα περιέχει πιο αντικειμενικά στοιχεία».

ValueNews.gr

Το άρθρο Μαγιορκίνης | «Αυτή τη στιγμή η μετάδοση σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.