Ήταν αναμενόμενο ότι θα είχαμε… «Ράμπο το Πρώτο Αίμα» μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκου, με αφορά την υπογραφή της τριετούς συμφωνίας του Ολυμπιακού με την Cosmote TV, έναντι 40 εκατ. ευρώ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε μόνο για τον πρώτο χρόνο!

Για τις άλλες δύο αγωνιστικές περιόδους η ομοσπονδία επιφυλάχτηκε, επειδή πρόθεση του νέου προέδρου Τάκη Μπαλτάκου είναι από την περίοδο 2023 – 2024, να ισχύσει η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Super League 1, όπως προβλέπεται στο καταστατικό.

Το θέμα θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ με σκοπό να προστεθεί στο σχετικό άρθρο του καταστατικού ποινή για τις ομάδες που το παραβιάσουν.

Ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό, δικαιώθηκε από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων από τη σεζόν 2023-24. Εκείνη η απόφαση είχε ακυρώσει την κατά πλειοψηφία που είχε πάρει η Super League στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 για την τροποποίηση του καταστατικού του συνεταιρισμού και την υποχρέωση όλων των ομάδων να συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση.

Τότε εκτός από τον Ολυμπιακό, κατά της κεντρικής διαχείρισης είχε ταχθεί και ο Παναθηναϊκός.

Θα ξαναπροσφύγει στα δικαστήρια ο Ολυμπιακό; Σίγουρα. Κι όχι μόνο στα δικαιοδοτικά του ποδοσφαίρου. Διότι ο νόμος 2725/99 προβλέπει πως η κάθε ΠΑΕ θα διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ΕΠΟ θα υποστηρίξει ότι έχει απόφαση του Πρωτοδικείου, που εγκρίνει το καταστατικό της που αναφέρει ότι πρέπει να γίνει κεντρική διαχείριση. Μύλος.

Το άρθρο Μαρινάκης – Μπαλτάκος… «Ράμπο το Πρώτο Αίμα» για τα 40 εκατ. ευρώ της Cosmote TV εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.