Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Μανσανίγιο, στο δυτικό Μεξικό και όλοι κάνουν λόγο για την ληστεία του αιώνα.
Μόλις εχθές δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Συνολικά κλάπηκαν είκοσι εμπορευματοκιβώτια, όπου ορισμένα περιείχαν χρυσό και χρήματα. Η ληστεία έγινε στις 5 Ιουνίου σε ιδιωτικό χώρο του βασικού εμπορικού λιμανιού στην ακτή του Μεξικού.
Η επιχείρηση αυτή, χαρακτηρίστηκε ως «πρωτοφανής» και «πολύ σοβαρή», ενώ επίσης και «ληστεία του αιώνα» από κάποια μέσα ενημέρωσης.

manzanillo port

Θεαματικός τρόπος δράσης των ληστών

Η ομάδα των ληστών χρησιμοποίησε γερανούς και φορτηγά για οκτώ με δέκα ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, δήλωσε ο Γουστάβο Αντριάν Χόγια, ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι. Τοπική εφημερίδα της περιοχής αναφέρει μια ομάδα ανδρών με τουλάχιστον 12-15 άτομα. Ήταν βαριά οπλισμένοι και κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξουδετερώσουν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού. Στη συνέχεια με βάση τις πληροφορίες από την Εθνική Φρουρά, κλείδωσαν υπαλλήλους και φρουρούς στο υπόγειο.

«Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα πράγματα, όπως συσκευές κλιματισμού», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος», ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.

Ο Ολιβάρες υπογράμμισε ότι η κλοπή έγινε «σε ιδιωτικό χώρο» του λιμανιού.

Το πολεμικό ναυτικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια στο λιμάνι Manzanillo, τόνισε ότι το έγκλημα σημειώθηκε σε ιδιωτική περιουσία και όχι στον λιμενικό περίβολο που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του. «Η προστασία και η ασφάλεια των αγαθών σε αυτές τις … εγκαταστάσεις είναι ευθύνη του προσωπικού αυτού του τόπου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Εμπορευματοκιβώτια πλοίων μεταφέρονται από και προς την περιοχή του λιμανιού όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, συνθήκες που προφανώς επέτρεψαν στους ένοπλους να διαπράξουν το έγκλημά τους χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε και αυτή την έναρξη έρευνας, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά την ποσότητα του χρυσού και των χρημάτων που εκλάπησαν.

ValueNews.gr

Το άρθρο Μεγάλη ληστεία στο Μέξικο| Έκλεψαν χρυσό και χρήματα με γερανούς και φορτηγά εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.