Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μακροχώρι Ημαθίας μετά την αυτοκτονία ενός 35χρονου.

Ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του, στα 35 του μόλις χρόνια. Στις 13 Απριλίου 2003 είχε διασωθεί από την εθνική τραγωδία με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη.

Δεν ξεπέρασε ποτέ όσα βίωσε ως έφηβος, πριν 19 ολόκληρα χρόνια, όταν μία σχολική εκδρομή κατέληξε στην απόλυτη τραγωδία, με 21 συμμαθητές του να βρίσκουν φριχτό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών, που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο 35χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται και με όσα βίωσε ως παιδί.

Η μοιραία σχολική εκδρομή

Ήταν Κυριακή 13 Απριλίου. Αργά το απόγευμα. Λίγο πριν τις 8. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν, στο ύψος των Τεμπών.

Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στο δρόμο, όμως κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο. Ο απολογισμός ήταν τραγικός: 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους και ακόμα έξι τραυματίστηκαν.

Το λεωφορείο διαλύθηκε, ενώ τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά και να ανασύρουν τα νεκρά.

Οι εικόνες της απόλυτης τραγωδίας έκαναν αμέσως το γύρο της χώρας, που θρηνούσε τα αδικοχαμένα παιδιά, την ώρα που οι γονείς τους έψαχναν να τα βρουν ζωντανά ή νεκρά στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο του Μακροχωρίου όπου και οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία οι αδικοχαμένοι μαθητές.

Valuenews.gr

Το άρθρο Μεγάλη τραγωδία| Έδωσε τέλος στη ζωή του 35χρονος που επιβίωσε ως μαθητής από το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.