Ο «Κένταυρος» είναι η τελευταία υποπαραλλαγή της νόσου και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

Γνωστή και ως παραλλαγή Όμικρον BA.2.75, είναι στενά συνδεδεμένη με τις παραλλαγές BA.5 και BA.2, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη πιο γρήγορα από τα «ξαδέλφια» της, όπως γράφει η «Mirror».

Παραλλαγή υπό παρακολούθηση

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) χαρακτήρισε τον BA.2.75 ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» στις 7 Ιουλίου. Αυτό υποδηλώνει ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη, αν και τα δεδομένα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται.

Συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι άνθρωποι με Covid-19

Τα συμπτώματα του «Κένταυρου» πιστεύεται ότι είναι παρόμοια με τις προηγούμενες παραλλαγές της ‘Ομικρον. Ωστόσο, καθώς η νέα υπο-παραλλαγή βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα τα πιθανά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.

Υψηλή θερμοκρασία ή ρίγος (ρίγος).Νέος, συνεχής βήχας. Αυτό σημαίνει ότι βήχετε πολύ, για περισσότερο από μία ώρα ή τρία ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες.Απώλεια ή αλλαγή της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσηςΔύσπνοιαΑίσθημα κόπωσης ή εξάντλησηςΠόνος στο σώμαΠονοκέφαλοςΠονόλαιμοςΒουλωμένη μύτη ή καταρροήΑπώλεια όρεξηςΔιάρροιαΑίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) αποκάλυψαν ότι οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουλίου. Επί του παρόντος, τα θετικά κρούσματα του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε περίπου ένα στα 19 άτομα στην Αγγλία, ένα στα 16 στη Σκωτία, ένα στα 17 στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στα 17 στην Ουαλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για τον «Κένταυρο», αν και μελετάται από επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Από τότε που ανακαλύφθηκε στην Ινδία, έχει εντοπιστεί σε άλλα 10 έθνη, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:,

Μαριόλης για μετάλλαξη Κένταυρος| Πολύ μεταδοτική η νέα μετάλλαξη

Τζανάκης| Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα, 200-300 οι θάνατοι

Κορωνοϊός | Μεγάλη ανησυχία για τον “Κένταυρο” στην Ελλάδα – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Παγκόσμιος συναγερμός| Νέα μετάλλαξη “Κένταυρος”

Valuenews.gr

Το άρθρο Μετάλλαξη “Κένταυρος” στην Ευρώπη| Τα συμπτώματα και τα πρώτα στοιχεία εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά