«Πυρά» κατά της Τουρκίας και προσωπικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Κοιτάξτε καλά αυτό το χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος έχουν προσαρτιθεί από την Τουρκία. Ένα παράξενο όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη τουρκική πολιτική; Μια ακόμη πρόκληση ή ένας πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τις τελευταίες γελοιότητες του κυβερνητικού εταίρου του»

Take a good look at this map. Crete, Rhodes, Lesvos, Chios, Samos all consumed by Turkey. Α fever dream of extremists or Turkey’s official policy? Another provocation or the true goal?
President Erdogan must make his position clear on his junior coalition partner’s latest antics. pic.twitter.com/hX4sSZ924j

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 11, 2022

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια καθώς τόνισαν πως πρόκειται για μια πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Valuenews.gr

Το άρθρο Μητσοτάκης για χάρτη Μπαχτσελί| Όνειρο εξτρεμιστών ή πολιτική; εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά