Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επιχείρησε να διαψεύσει για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα πως θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της δε βλέπω υπουργούς που έχω κατεβάσει τα μολύβια βλέπω μία Βουλή που ψηφίζει 2-3 νομοσχέδια την εβδομάδα. Και μεγάλος όγκος ακόμα νομοθετικός όποιος έρχεται τους επόμενους μήνες. Φοβάμαι κύριε Τσίπρα ότι για μία ακόμη φορά σου θα διαψευσθείτε πανηγυρικά», είπε.

Για την Τουρκία

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εξακολουθείτε να κάνετε αναφορές σε ενδεχόμενες πωλήσεις αεροσκαφών από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία. Παραγνωρίζοντας πως αυτή είναι μία μακρά διαδικασία που χρειάζονται χρόνια και εγγυήσεις και σήμερα όπως φαίνεται το Κογκρέσο δεν έχει καμία διάθεση να εγκρίνει πωλήσεις αμυντικού εξοπλισμό στην Τουρκία όσο δεν αλλάζει συμπεριφορά της».

«Εάν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη  από αυτή την υπόθεση πως μπορώ να εξηγήσω τις παροτρύνσεις του κυρίου Ερντογάν και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας;», συνέχισε.

Το άρθρο Μητσοτάκης | Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.