Σε μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη προέβη το «rmcsport» αφού σύμφωνα με πληροφορίες του η FIFA σκέφτεται να εγκαταστήσει κάμερες στα αποδυτήρια των ομάδων στα γήπεδα του Μουντιάλ του Κατάρ για να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται την … εμπειρία του τηλεθεατή.

Πρόκειται για μία γελοία και αντιδημοκρατική επινόηση ενός αρρωστημένου εγκεφάλου, που θέλει να «πουλήσει» ακόμα και τις προσωπικές στιγμές των παικτών στα αποδυτήρια. Ακόμα και την «ιερότητα» που διέπει τα αποδυτήρια.

Η FIFA συμπεριφέρεται στους ποδοσφαιριστές σαν… πράγμα που φέρνει λεφτά. Αύριο μπορεί να τους υποχρεώσει να έχουν κάμερες στις κρεβατοκάμαρες. Γιατί οι προσωπικές στιγμές τους πιθανόν ν’ αποφέρουν περισσότερα χρήματα από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει την καταγραφή των στιγμών των ποδοσφαιριστών και τον προπονητών στα αποδυτήρια και να προβάλλονται είτε ζωντανά την στιγμή που συμβαίνουν είτε σε μεταγενέστερη στιγμή.

H ύπαρξη καμερών στα αποδυτήρια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στον αθλητισμό αφού σε αθλήματα όπως το ράγκμπι και στο χόκεϊ γίνεται κατά κόρον, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο.

«Είναι ένα πρότζεκτ που βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά ακόμα όχι εντελώς εφαρμόσιμο. Θα είναι μεγάλο ρίσκο να εφαρμοσθεί στο Μουντιάλ του Νοεμβρίου στο Κατάρ».

Το άρθρο Μουντιάλ Κατάρ | Και κάμερες στις…κρεβατοκάμερες; Η αρχή από τα αποδυτήρια των παικτών (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.