Η Άγκυρα προκαλεί συνεχώς με ακραίες δηλώσεις την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Αλτούν όχι μόνο κατηγόρησε την… Ελλάδα για υπερπτήσεις στην Τουρκία, αλλά δήλωσε μάλιστα ότι “αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής”

“Η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί” διαμηνύει επίσης ο Αλτούν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κλειστή κάστας που περιβάλλει τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει άμεση επικοινωνία μαζί του.

Όπως διεφάνη από τη συζήτηση που είχε με την Μανώλη Κωστίδη, η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα προσπαθεί να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, “ενώ χρειάζεται απευθείας διάλογος”.Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. “Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή” υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.

Το άρθρο Νέα προκλητική δήλωση των Τούρκων | Αν θέλαμε θα κάναμε υπερπτήσεις πάνω από την Αττική εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά