Τα επόμενα βήματα για την Νέα Τούμπα παρουσίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανακοινώνοντας ότι οι εταιρείες Salfo και Populous αναλαμβάνουν το σημαντικό πρότζεκτ. Ότι πιάνουν στα χέρια τους οι εταιρίες αυτές, γίνεται καλλιτεχνία 4ης γενιάς, όπως τα γήπεδα της Τότεναμ, του Δουβλίνου, της Μίλαν, της Άρσεναλ κ.α.

Για τη δεύτερη συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι εκείνη θα είναι η αρχιτέκτονας του σχήματος. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, σχετικά με τα γήπεδα, που θα αναλάβει τις αρχιτεκτονικές μελέτες και τον σχεδιασμό. Είναι αμερικανική, και ένας πραγματικός κολοσσός στον χώρο των κατασκευών και δη στον σχεδιασμό και στην κατασκευή γηπέδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο βιογραφικό της αρκεί να πούμε ότι έχει 1.325 σχεδιασμούς και κατασκευές σταδίων σε 34 χώρες, μεταξύ των οποίων το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Τότεναμ στο Λονδίνο, της Λιόν στη Γαλλία και πολλά άλλα!

«Σχεδιάζουμε εμβληματικά στάδια σε όλον τον κόσμο, προσελκύοντας ανθρώπους και κοινότητες για αξέχαστες εμπειρίες. Από την πρώτη ιδέα έως την ολοκλήρωση του έργου, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να μετατρέψουμε τις ιδέες σε καινοτόμους και αξέχαστους χώρους. Είτε αυτό πρόκειται για μέρη διεθνούς αναγνώρισης είτε για τοπικά λατρεμένους χώρους, κάθε στάδιο ορίζει το σκηνικό για κάθε είδους εκδηλώσεις», αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμά της η εταιρεία με έδρα το Κάνσας.

Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει μερικά από τα πλέον εμβληματικά στάδια, συμπεριλαμβανομένων 17 γηπέδων NFL και της Climate Pledge Arena στο Σιάτλ των ΗΠΑ, έναν πολυχώρο στον οποίο έχουν δημιουργηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ 18.100 θεατών, ένα γήπεδο χόκεϊ επί πάγου 17.151 θεατών και ένας συναυλιακός χώρος 17.200 θεατών.

Εν αναμονή των μακετών, ρίξτε μια ματιά στο έργο της Populous, με τον ΠΑΟΚ να δίνει στη δημοσιότητα μέσω των social media της ΠΑΕ φωτογραφίες και βίντεο:

Ένα βίντεο για να γνωρίσουμε καλύτερα την Populous #PAOK #Toumba pic.twitter.com/FpdYDdZ3TK

— PAOK FC (@PAOK_FC) June 21, 2022

Το άρθρο Νέα Τούμπα| Δεν θα το πιστεύετε πως θα είναι η next generation αρχιτεκτονική της από τις Populous – Salfo (pic & vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.