Οι αρχές της Νότιας Αφρικής, που διερευνούν τον θάνατο 21 νεαρών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Ιστ Λόντον το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν  ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από κάτι που έφαγαν, ήπιαν ή κάπνισαν, αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα να ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Το νεότερο από τα θύματα ήταν ένα 13χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DispatchLive, «τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα, χωρίς να φέρουν κανένα εμφανές σημάδι τραυματισμού».

This is how the teens were packed at their rave that saw 22 your people, ages 18-20, found dead yesterday morning in South Africa in East London. Cause of death is still unknown but in such a young crowd, everything is possible pic.twitter.com/lZgYj80BB8

— WhoIsHumphreyAnyway? (@Iam_Humphrey) June 27, 2022

Οι αρχές αναμένεται να διενεργήσουν τοξικολογική έκθεση στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόζα εξέφρασε ανησυχία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νέοι άνθρωποι —κάποιοι κάτω των 18 ετών— επιτράπηκε να συγκεντρωθούν σε νυχτερινό κέντρο όπου μάλιστα επικράτησε χαοτικός συνωστισμός, σύμφωνα με αναρτήσεις.

Οι ανεξήγητοι μέχρι στιγμής θάνατοι των νεαρών, κάποιοι εκ των οποίων γιόρταζαν το τέλος των σχολικών εξετάσεων και άλλοι συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων, έχουν προκαλέσει σοκ αν και η χώρα είναι συνηθισμένη σε δηλητηριάσεις που συνδέονται με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 21 ήταν οι νεκροί, ένας λιγότερος από τον αρχικό απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Το άρθρο Νότια Αφρική | Σε κάτι που έφαγαν, ήπιαν ή κάπνισαν οφείλονται οι θάνατοι των 21 νεαρών σε μπαρ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά