Σε δεύτερο βαθμό θα δικαστούν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ακόμα τέσσερα άτομα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η άσκηση της έφεσης από την Εισαγγελία αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, που θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Ένοχοι οκτώ άνθρωποι για πλημμελήματα

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είχαν αθωώσει συνολικά 13 πρόσωπα, ενώ είχαν κρίνει ενόχους 8 κατηγορούμενους για πλημμελήματα, επιβάλλοντάς τους ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ο δικηγόρος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, μετά την άσκηση έφεσης, σχολίασε: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης, είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος εν όψει των εκλογών».

Το άρθρο Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.