Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν εικόνες και βίντεο  από κάμερες ασφαλείας, στα οποία φαίνεται η εκτέλεση του γιου του πρώην προέδρου της Ονδούρας και τριών ακόμη φίλων του από ένοπλους μασκοφόρους.

Οι τέσσερεις φίλοι έφευγαν από ντισκοτέκ στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα την Πέμπτη το βράδυ, όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους, τους ανάγκασαν να βγουν έξω, τους έστησαν στον τοίχο και στη συνέχεια τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Ο πρώην πρόεδρος Πορφίριο Λόμπο, διευκρίνισε ότι ο γιος του Σαΐντ, 23 ετών, είναι νεκρός, ενώ άλλος ένας γιος του, ο Λουίς, που ήταν παρών αλλά επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο, είναι σώος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν επίσης ανιψιός του στρατηγού εν αποστρατεία Ρομέο Βάσκες, του επικεφαλής του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2009 με το οποίο ανατράπηκε ο τότε πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια.

Ο Πορφίριο Λόμπο –ο οποίος κυβέρνησε την Ονδούρα από το 2010 ως το 2014– έχει άλλον έναν γιο, τον Φάμπιο, που εκτίει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Η σύζυγος του πρώην προέδρου, η Ρόσα Μπονίγια, είναι επίσης στη φυλακή στην Τεγκουσιγκάλπα, μετά την καταδίκη της για υπόθεση διαφθοράς η οποία εκτυλίχθηκε όταν ήταν ακόμη πρώτη κυρία.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ονδούρα | Εκτέλεση του γιου του πρώην προέδρου και τριών φίλων του(vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.