Η δολοφονία του μετανάστη, πλανόδιου πωλητή από τη Νιγηρία, στη μέση του δρόμου, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία.

Ο δράστης, που συνελήφθη λίγο αργότερα, αρχικά χτύπησε το θύμα με την ίδια του την πατερίτσα και στη συνέχεια το στραγγάλισε με γυμνά χέρια. Αυτό που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις είναι και το γεγονός ότι πολλοί τραβούσαν βίντεο την ώρα της δολοφονίας και κανένας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.

Ο 39χρονος Αλίκα Ογκορκούκβου, πατέρας δύο παιδιών, άρχισε να εργάζεται ως πλανόδιος πωλητής μετά από ατύχημα που του προκάλεσε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του ως εργάτης.

Τη στιγμή της επίθεσης περαστικοί ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βιντεοσκόπησαν όσα συνέβαιναν, άλλοι κάλεσαν την Αστυνομία, αλλά κάνεις δεν παρενέβη. Ο δράστης μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει, με την αστυνομία να τον εντοπίζει αργότερα με τη βοήθεια των καμερών δρόμου.

Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Τσιβιτανόβα Μάρκε το Σάββατο για να διαδηλώσουν για την αποτρόπαια δολοφονία, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής συνάντησε μέλη της νιγηριανής κοινότητας.

Ξεσπά η σύζυγος του

Charity Oriachi, the wife of Nigerian street vendor Alika Ogorchukwu, cries where her husband has been murdered, in Civitanova Marche, Italy, Saturday, July 30, 2022. (AP Photo/Chiara Gabrielli)

Η σύζυγος του Ογκορκούκβου, Charity Oriachi, είπε: «Θέλω να κοιτάξω αυτόν τον άντρα στα μάτια και να τον ρωτήσω γιατί σκότωσε τον άντρα μου. Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι τριγύρω, γιατί δεν τον βοήθησε κανείς; Θέλω δικαιοσύνη τώρα».

Valuenews.gr

Το άρθρο Οργή στην Ιταλία για τη δολοφονία πλανόδιου| Εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους ζητούν δικαίωση εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.