Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου με αφορμή την επιστολή τον 343 προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό χώρο κατά του Αλέξη Κούγια για τη δίκη Λιγνάδη, μίλησε σε συνέντευξη της για ένα άγνωστο περιστατικό ανάμεσα σε εκείνη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πώς ένιωσε όταν άκουσε τις καταγγελίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ αποκάλυψε πώς μία επιθετική συμπεριφορά από τον Πέτρο Φιλιππίδη την έκανε να αποχωρήσει από την πρόβα της παράστασης.

«Είχε χαρεί το μεγαλύτερο κομμάτι του καλλιτεχνικού χώρου, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, ένας νέος άνθρωπος, ξέραμε ότι είναι εγγράμματος και ότι ήρθε για καλό. Εξεπλάγην όταν άκουσα για τις καταγγελίες, αλλά μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά» ανέφερε αρχικά η Ελένη Ουζουνίδου.

Αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε μία θεατρική παράσταση, η Ελένη Ουζουνίδου σημείωσε πως «η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Με σκηνοθέτησε μία φορά, αλλά έβλεπα ότι είχε υπερβολικές αντιδράσεις και του έβγαινε ένας θυμός και μία περίεργη και έντονη συμπεριφορά σε άλλους ανθρώπους. Θυμάμαι μία φορά ότι σηκώθηκα και έφυγα από την πρόβα. Είδα φόβο και μία τρομοκρατία που δε μου άρεσε καθόλου. Το εντόπισα, το είπα και σηκώθηκα κι έφυγα από την πρόβα. Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είχαν φτάσει στα αφτιά μου. Επειδή γνωρίζω τις κοπέλες που είναι τα θύματα, καταλαβαίνω ότι κάτι έχει γίνει. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα συμβάντα».

ValueNews.gr

Το άρθρο Ουζουνίδου για Φιλιππίδη| Το άγνωστο περιστατικό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.