Το γύρο του κόσμου αποδεικνύοντας τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία κάνει μια φωτογραφία που δείχνει έναν πατέρα γονατισμένο στο δρόμο να κρατά το χέρι του νεκρού 13χρονου γιου του.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, το 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο, καθώς περίμενετο λεωφορείο κοντά σε τζαμί την Τετάρτη.

Μετά την επίθεση, ο πατέρας του εφήβου γονάτισε στο δρόμο κρατώντας το χέρι του νεκρού γιου του, το σκεπασμένο σώμα του οποίου βρισκόταν στο δρόμο κοντά στο κατεστραμμένο στέγαστρο λεωφορείου.

Τα σωστικά συνεργεία μετέφεραν άλλο ένα πτώμα σε φορείο. Το κοντινό τζαμί είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο Oleh Synehubov, κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο χθες – ο έφηβος, ένας άνδρας και μια γυναίκα – αλλά δεν ήταν σαφές αν και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στη στάση λεωφορείου.

Είπε ότι η 15χρονη αδελφή του νεκρού εφήβου είχε επίσης τραυματιστεί, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Πρόκειται για άλλη μια τρομερή πράξη τρομοκρατίας από τους Ρώσους», έγραψε ο Synegubov στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν σχολίασε την επίθεση αυτή. Έχει αρνηθεί ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αν και οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες έχουν καταστρέψει ουκρανικές πόλεις και κωμοπόλεις και έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων πολιτών.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ουκρανία | Η φρίκη του πολέμου – Πατέρας κρατά το χέρι του 13χρονου νεκρού γιου του(φωτο) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.