Ο Σαρλ Λεκλέρκ με την Φεράρι «ισοπέδωσε» την Ρεντ Μπουλ και τον Φερστάπεν μέσα στην Αυστρία, παίρνοντας την νίκη και αφήνοντας 2ο τον Ολλανδό. Τρίτο συνεχόμενο βάθρο για τον Χάμιλτον, καταστροφή και πάλι για τον Σάινθ, άρπαξε φωτιά ο κινητήρας του.

Η Σκουντερία ήταν (κατά τι) πιο αργή από τους Ταύρους τόσο στα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όταν και ο Φερστάπεν πήρε την pole, όσο και στο sprint race του Σαββάτου, εκεί που ο Ολλανδός δε δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως να πάρει την καρό σημαία. 

Σήμερα, λοιπόν, άπαντες περίμεναν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα έφτανε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην νίκη, αλλά ο Λεκλέρκ τον προσπέρασε τρεις φορές.

Παρά το γεγονός πως ο poleman Μαξ κρατήθηκε μπροστά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και αν και για τους πρώτους γύρους έδινε την εντύπωση πως μπορεί να ξεφύγει από τον δεύτερο Λεκλέρκ, δεν άργησε να καταστεί σαφές πως ο Μονεγάσκος ήταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο σήμερα. 

Το άρθρο Ο Λεκλέρκ προσπέρασε τρεις φορές τον Φερστάπεν, τον νίκησε μέσα στο «σπίτι» του, φωτιά το μονοθέσιο του Σάινθ (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.