Δύο ημέρες μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε δηλώσεις λέγοντας πως ο ηθοποιός θα είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ενώ μετέφερε και ένα παράπονό του.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είπε να μεταφέρω δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετωπίζουν το πρόβλημα υγείας, το οποίο έχει. Θα ήθελε, όμως, να παρακαλέσει ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι έξω από το σπίτι του. Σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι παρών, οπότε εκεί θα έχουν δηλώσεις που θα κάνει και να τις καταγράψουν, όπως και να έχουν και πλάνα από τη δημόσια εικόνα του χωρίς χειροπέδες. Η πρώτη ημέρα ελευθερίας του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν μέσα στο σπίτι του» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε:

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα υπάρχει πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και από ό,τι μου είπε ώρες – ώρες αναρωτιέται με τον εαυτό του «είναι αλήθεια ότι είμαι ελεύθερος ή είναι ένα όνειρο;». Δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα. Προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, προσπαθεί να ηρεμήσει, προσπαθεί να μπει σε ρυθμούς κανονικότητας και διαβάζει από την πρώτη ημέρα τη δικογραφία γιατί η επιδίωξή του είναι να απαντήσει σε όλους και σε όλα τεκμηριωμένα και με αποδείξεις, ώστε να καταφέρει να αποδομήσει αυτό το αφήγημα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Θέλει πάλι να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του, χωρίς να έχει καμία φιλοδοξία για να συνεχίσει το έργο και το επάγγελμα που λάτρεψε, την ηθοποιία. Έχει πλέον οριστικά αποφασίσει την πορεία του στο χώρο του θεάτρου. Θα ήθελα, επίσης, να μεταφέρω ένα παράπονο του Πέτρου Φιλιππίδη. Ουδέποτε έπαιξε θέατρο με την υγεία του. Το πρόβλημα που έχει και πλέον είναι γνωστό, είναι διαβητικός και του χορηγούνται ενέσεις. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ισορροπία. Η αποφυλάκισή του δεν οφείλεται στο πρόβλημα υγείας του. Κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης άλλων αδικημάτων και δεν είναι ύποπτος φυγής. Η υγεία του δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αποφυλάκισή του. Εκφράζει ένα παράπονο από την ειρωνεία κάποιων δημοσιογράφων ότι τον είδαν να τρέχει ενώ πριν από δυο μέρες ήταν στο νοσοκομείο» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Valuenews.gr

Το άρθρο Πέτρος Φιλιππίδης| «Θέλει να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του» λέει ο δικηγόρος του εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.