Οι συνεχόμενες συμβατικές παραβιάσεις ώθησαν το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο, την FIFPro να συμβουλέψει τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράφουν συμβόλαια σε συλλόγους επτά διαφορετικών χωρών, ανάμεσά τους η Τουρκία και η Super League 2 της Ελλάδας!

Ως προς τη Super League 2 η FIFPro ανέφερε τα εξής: «Στο δεύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας, οι σύλλογοι βάζουν λουκέτο (είτε διάλυση είτε υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική), συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA».

Οι άλλες πέντε χώρες στις οποίες το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών προτρέπει τα μέλη του να μην υπογράφουν συμβόλαια, είναι η Αλγερία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη και η Ρουμανία. Σε αυτές τις χώρες οι παίκτες μένουν απλήρωτοι.

Transfer window warning

Due to widespread contractual violations, #FIFPRO advises professional footballers against signing for clubs in:

Algeria
China
Greece (Super League 2)
Libya
Romania
Saudi Arabia
Turkey

— FIFPRO (@FIFPRO) July 5, 2022

Το άρθρο Παγκόσμια οδηγία | Μακριά από την ελληνική Super League 2, Τουρκία, Λιβύη, Ρουμανία, δεν πληρώνουν εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.