Ο Άρμαντ Ντουπλάντις «πέταξε» πάνω από ένα… διώροφο σπίτι στο Diamond League της Στοκχόλμης και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ ανοικτού στίβου στο επί κοντώ με 6μ.16!

Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο, έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ο κυρίαρχος των αιθέρων και έδειξε ότι είναι ασυναγώνιστος και εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Γιουτζίν. Με τα 6,16μ. βελτίωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό που είχε ο ίδιος με 6,15μ. από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 στη Ρώμη.

Η επίδοση που πέτυχε στην σουηδική πρωτεύουσα το βράδυ της Πέμπτης είναι φυσικά η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, εθνικό και ατομικό του ρεκόρ, ρεκόρ μίτινγκ και ρεκόρ diamond league. Στον αγώνα ξεκίνησε από τα 5,63μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και τα 5,83μ., 5,93μ.  και τα 6,03μ. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 6,16μ. και τα υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5,93μ. και με την ίδια επίδοση τρίτος ήταν ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ. Να θυμίσουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ είναι 6,20μ. που είχε πετύχει ο Ντουπλάντις στις 20 Μαρτίου του 2022 στο Βελιγράδι, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

MONDO DUPLANTIS 6.16 NEW OUTDOOR WR#DiamondLeague #StockholmDL #Duplantis pic.twitter.com/d6chd9ErgN

— matteo (@matteorchmd) June 30, 2022

Το άρθρο Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ  με 6μ.16 ο Νουμπλάντις, σαν να πήδηξε ένα… διώροφο σπίτι! (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.