«Μία ανάσα» από τα μετάλλια βρέθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον.

Η 38χρονη αθλήτρια τερμάτισε στην τέταρτη θέση σε 2.41.58, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας στο αγώνισμα στην Ιστορία της διοργάνωσης (την καλύτερη, στα 20χλμ. βάδην, είχε η Αθήνα Παπαγιάννη με την έκτη θέση το 2005 στο Ελσίνκι).

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στο τελευταίο πεντάρι ανέβασα ρυθμό για να βρω τις θέσεις που ήθελα. Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω τέτοια κούρσα, αλλά όχι τόσο γρήγορη. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα της καριέρας μου, μία από τις αγαπημένες κούρσες μου», ανέφερε μετά τον τερματισμό της η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

Ένα χρόνο από την όγδοη θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ. βάδην, η Ντρισμπιώτη επέλεξε από τα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει στα πρώτα γκρουπ. Πέρασε στην τέταρτη θέση στο 7ο χιλιόμετρο, ενώ υποχώρησε στην 5η στο 10ο και στην έβδομη στο 20ο με 1.34.24. Ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα ανέβασε ταχύτητα και στα 30χλμ ανέβηκε στην έκτη θέση, για να προσπεράσει στα τελευταία 5χλμ ακόμη δύο αθλήτριες και να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μετά από κατάθεση ψυχής.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την συγκλονιστική της παρουσία και την τέταρτη θέση στα 35χλμ. βάδην με ένα σπουδαίο ρεκόρ. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της, αλλά και σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον αγώνα», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Το άρθρο Παγκόσμιο στίβου | Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 4η τα 35 χιλ. βάδην | Η Ελλάδα αποκαλύπτεται εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.