Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας και τις παραλλαγές της Όμικρον αναφέρθηκε η πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη χαρακτηρίζει αναμενόμενη και λογική την έξαρση κρουσμάτων και εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης. Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

«Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

ValueNews.gr

Το άρθρο Παγώνη| Η παραλλαγή 4 της Όμικρον είναι πιο μεταδοτική με πιο βαριά συμπτώματα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.