Πανικός επικρατεί στα νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας το αποτύπωμα που ήδη αφήνει στο ΕΣΥ η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια σημείωσε ότι ο δείκτης των νοσηλειών με κορωνοϊό βρίσκεται σε ανοδική τροχιά στα νοσοκομεία της χώρας, με την αύξηση στις εισαγωγές να ξεπερνά το 40%.

Σύμφωνα με την ίδια, την τελευταία εβδομάδα πολλές κλίνες non covid έχουν μετατραπεί σε covid, σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», πρόσθεσε. Επίσης τόνισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία, όπως είπε η κα. Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5, τις οποίες χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς . «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζουμε πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Valuenews.gr

Το άρθρο Παγώνη| Πανικός στα νοσοκομεία – Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.