Η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον Αλέξναδρο Γρηγορόπουλο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας του Γρηγορόπουλου που κάνει λόγο για παραγκωνισμό της δικαιοσύνης.
Οι συνήγοροι της οικογένειας, υπεύθυνοι της υπόθεσης, έχουν ήδη προβεί σε καταγγελία σχετικά με την διαδικασία που ακολούθησε το δικαστήριο και περιγράφουν ως προδιαγεγραμμένο κατά απαίτησης της υπεράσπισης Κορκονέα το αποτέλεσμα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στο δολοφόνο που τον οδηγεί εκτός φυλακής.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την απόφαση του Αρείου Πάγου

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι, μετά το χθεσινό διάβημά μας, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε επισήμως με έγγραφό της, την διαβίβαση της αποφάσεως του ΜΟΕ Λαμίας περί αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για την εξέταση της περίπτωσης άσκησης αναίρεσης.

Η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αποτελεί εγγυητική θεσμική κίνηση, απέναντι σε όσα αδιανόητα συνέβησαν όλες αυτές τις ημέρες στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου.

Ως συνήγοροι της οικογένειας, συνεχίζουμε τις ενέργειές μας και καλούμε τους πολίτες σε συνεχή εγρήγορση».

Τεράστια απογοήτευση για την μητέρα του Αλέξανδρου

Για την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας μίλησε και η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έκανε λόγο για μία από τις μελανότερες σελίδες στη δικαστική ιστορία της χώρας. «Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι μία από τις μελανότερες σελίδες για τη δικαστική ιστορία της χώρας μας και θέλω να φροντίσω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό» σημείωσε.

«Δεν είχαμε δικαίωμα λόγου. Μείναμε σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα, έπειτα από απόφαση των τριών δικαστών προτού γίνει η εκλογεί των ενόρκων, κάτι που είναι παράνομο, και ακριβώς γι’ αυτό θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τους συνηγόρους μου».

Valuenews.gr

Το άρθρο Παρέμβαση Άρειο Πάγου για Κορκονέα| Θα εξεταστεί το αίτημα αναίρεσης της απόφασης για το ελαφρυντικό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.