Σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, έπειτα από αναφορά που είχε υποβληθεί εις βάρος του από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Υπενθυμίζεται, πως η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, ανοικτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του Αλέξη Κούγια, καθώς αμφότεροι έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Valuenews.gr

Το άρθρο Πειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια για δηλώσεις του στη δίκη Λιγνάδη εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά