Υπό πειθαρχικό έλεγχο θα αρχίσουν να βρίσκονται οι ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Την εντολή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ Τσιάρας σε επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, αναφέρει: “Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε και στο ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας ήταν η ασφυξία.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.

Valuenews.gr

Το άρθρο Πειθαρχικός έλεγχος με εντολή Τσιάρα στους ιατροδικαστές για την υπόθεση της Πάτρας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.