Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μια άκρως σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες πτέρυγες του ιδρύματος έχουν μείνει χωρίς νερό και χωρίς κλιματισμό, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Στην καταγγελία των ειδικευόμενων ψυχιάτρων, αναφέρεται ότι από το μεσημέρι της 30ής Ιουνίου έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση τα περισσότερα τμήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για υγειονομικούς και ασθενείς.

Χωρίς νερό και χωρίς κλιματισμό οι περισσότερες πτέρυγες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Ανακοίνωση – καταγγελία των ειδικευόμενων γιατρών ΨΝΘ, 1/7/22 pic.twitter.com/2HXiyk8vJH

— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) July 2, 2022

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης αδιαφορία από τη διοίκηση η οποία δεν έχει δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και εκφράζουν τη ανησυχία τους για την ασφάλεια των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ειδικευόμενοι γιατροί και η Νοσοκομειακή Επιτροπή απαιτώντας εδώ και τώρα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα πολλά προβλήματα στα κτίρια, καθώς είναι απαρχαιωμένα και υποσυντηρημένα.

Προειδοποίησαν ότι αν δε λυθούν άμεσα τα προβλήματα, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Valuenews.gr

Το άρθρο Πλήρης εγκατάλειψη| Χωρίς νερό & κλιματισμό το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.