Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ελλάδα.

«Θα υπάρχει ένα θερινό κύμα που δεν θα μας επηρεάσει» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ελλάδα.

«Περιμέναμε την αύξηση αυτή και είναι λογικό καθώς έχουμε μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές άρα είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτή η αύξηση των κρουσμάτων – την Τετάρτη καταγράφηκαν σχεδόν 10.000 κρούσματα στην Ελλάδα – ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι οι ειδικοί σημειώνουν δύο χαρακτηριστικά:

Ένα σοβαρό ποσοστό επαναλοιμώξεωνΕμφανίζονται υπομεταλλάξεις της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν ένα χαρακτηριστικό ότι δεν προστατεύεται από αυτές κάποιος που έχει νοσήσει από την Όμικρον

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «αυτή τη στιγμή σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν φαίνονται δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για νέα μέτρα. Δεν συμβαίνει τα κρούσματα να μεταφράζονται σε τόσες νοσηλείες που θα πιέσουν το ΕΣΥ».

Ποιο θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επιστρέψει

Στην ερώτηση, τέλος, ποιο θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επιστρέψει, ο υπουργός Υγείας απέφυγε να απαντήσει διευκρινίζοντας πως όλα θα κριθούν αναλόγως της πίεσης στο ΕΣΥ «μπορεί να υπάρξουν πολλά μέτρα, μπορεί και τίποτα».

Κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 15 ημέρες

Την 1η Ιουνίου τα κρούσματα του κορωνοϊού που κατέγραφε ο ΕΟΔΥ ήταν 4.026, στις 8 Ιουνίου ήταν 4.496 αλλά την Τετάρτη (15/06) είχαν φτάσει τα 9.288.

Για την ώρα, πάντως, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση στον αριθμό των θανάτων ή των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ όπως προκύπτει από τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ καθώς από τους 130 διασωληνωμένους και τους 9 θανάτους της 1ης Ιουνίου.

ValueNews.gr

Το άρθρο Πλεύρης | Θα υπάρξει θερινό κύμα κορωνοϊού – Δεν θα χρειαστεί επαναφορά μέτρων εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.