Καραμανλής πρώτος στο ψηφοδέλτιο

Στις εκλογές του 2019 στην Α’ Θεσσαλονίκης το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 35,2%, καταγράφοντας άνοδο 10 μονάδων σε σχέση με το 2015, επανακάμπτοντας στην πρώτη θέση και εκλέγοντας 7 βουλευτές.Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Κώστας Καραμανλής και εκλέγεται πρώτος βουλευτής ως πρώην πρωθυπουργός, σε μια περιφέρεια που έχει τιμήσει σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Ανά διαστήματα κυκλοφορούν σενάρια για ενδεχόμενη αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, δίνοντας τον τόνο και για άλλους υποψηφίους με μακρά διαδρομή σε αυτά, ωστόσο κάθε φορά -προς το παρόν- όλες οι σχετικές «πληροφορίες» διαψεύδονται.

Στην ίδια περιφέρεια εκλέγονται ο Κώστας Γκιουλέκας, η Έλενα Ράπτη και ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ για πρώτη φορά το 2019 κέρδισαν έδρα ο Στράτος Σιμόπουλος, η Άννα Ευθυμίου και ο Δημήτρης Κούβελας.

Τα νέα ονόματα που συζητούνται

Υποψήφια στις επόμενες εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, που ανέβαλε την κάθοδό της στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, παραμένοντας στο Ευρωκοινοβούλιο.Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις γίνονται και με άλλα πρόσωπα, ώστε να είναι για πρώτη φορά υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Το πρώτο είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εθνικής ποδοσφαίρου Άγγελος Χαριστέας, με τον οποίο έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σε περιφερειακό επίπεδο. Έντονα συζητείται και το όνομα της Βούλας Πατουλίδου, με πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Επίσης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, είναι πολύ πιθανό να πολιτευθεί στην ίδια περιφέρεια με τη ΝΔ. Το «παρών» στη μάχη του σταυρού θα δώσει εκ νέου ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης, ενώ ακούγεται και το όνομα της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα.Εκτός ψηφοδελτίων θα μείνει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, καθώς, μετά την επίθεση στη Δανάη Μπάρκα, πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «δεν έχει κανένα αξίωμα ή θέση στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε σε τοπικό ούτε σε κεντρικό επίπεδο, και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές». Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η Αφροδίτη Λατινοπούλου να μετακομίσει στο κόμμα «Εθνική Δημιουργία» των Μπογδάνου, Τζήμερου, Κρανιδιώτη στις προσεχείς εκλογές.

Το άρθρο Ποια νέα ονόματα μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.