Η αριθμολογία μας αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για το πεπρωμένο μας, την προσωπικότητά μας, αλλά και το μάθημα που έχουμε έρθει για να πάρουμε σ’ αυτή τη ζωή, δηλαδή το κάρμα μας! Οι αρχές της αριθμολογίας, που οι ρίζες τους ξεκινούν από τον αρχαίο φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, μας φανερώνουν καλά κρυμμένα μυστικά του χαρακτήρα μας και μας βοηθούν να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Διάβασε παρακάτω τα χαρακτηριστικά σου, και δες στο τέλος του άρθρου όλα όσα αφορούν στη σχέση σου, καθώς και τις προβλέψεις αριθμολογίας για σένα.

Στην αριθμολογία, για να βρούμε τον προσωπικό αριθμό του πεπρωμένου μας, προσθέτουμε την ημέρα, τον μήνα και το έτος γέννησης. Για παράδειγμα, αν γεννηθήκατε στις 26 Νοεμβρίου 1984, γράψτε σ’ ένα χαρτί την ημερομηνία 26-11-1984 και αθροίστε ένα-ένα τα ψηφία: 2+6+1+1+1+9+8+4=32. Αν το αποτέλεσμα της πρόσθεσης είναι μεγαλύτερο του 9, τότε προσθέτουμε εκ νέου τα ψηφία του αποτελέσματος, μέχρι να προκύψει μονοψήφιος αριθμός (από το 1 έως το 9). Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, προσθέτουμε τα ψηφία 3+2, οπότε ο προσωπικός αριθμός, είναι το 5.

Αριθμολογία 1: Ο ηγέτης

Στην αριθμολογία, μεταξύ των εννέα μονοψήφιων αριθμών, ο αριθμός 1 κατέχει ξεχωριστή θέση. Σύμφωνα και με την πυθαγόρεια αριθμολογία, το 1 είναι ο αριθμός της δημιουργίας, η πρωταρχική δύναμη από την οποία προκύπτουν όλοι οι άλλοι αριθμοί.

Ο αριθμός 1 είναι μια ισχυρή δύναμη που παράγει αποτελέσματα και δεν επιτρέπει σε κανέναν ή σε οτιδήποτε να περιορίσει τις δυνατότητές του. Το 1 είναι με τη θετική πλευρά της λέξης επιθετικό και διαθέτει την απαραίτητη ενέργεια για τη δημιουργία και την παραγωγή. Το 1 είναι πάντα στο προσκήνιο και κατευθύνει και οδηγεί τους άλλους. Το σχήμα του αριθμού 1, όπως το σχήμα όλων των άλλων συμβόλων, αντανακλά το νόημα του. Στέκεται όρθια, με υπερηφάνεια και σκοπό. Ισχυρό, αποφασισμένο, σταθερό και με συγκεκριμένους στόχους στο μυαλό, το 1 μπορεί να μετατρέψει τα όνειρα και τις ιδέες σε πραγματικότητα. Βάζει τα εμπόδια στην άκρη ή απλά διαπερνά μέσα από αυτά.

Έχοντας τον αριθμό 1 τείνεις να αντιμετωπίζεις κατάματα την πολυπλοκότητα της ζωής. Θα το έχεις ήδη καταλάβει, το 1 είναι το πιο αρσενικό όλων των αριθμών. Έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ξέρεις να διαχωρίζεις εύκολα το σωστό από το λάθος. Δε χάνεις χρόνο σε αφηρημένες ιδέες ή οτιδήποτε άλλο που δε συμβαδίζει με την επιδίωξη των στόχων σου. Είσαι ρεαλιστής, εξωστρεφής πολεμιστής, και δε διστάζεις να έρθειςφ σε αντιπαράθεση για να επιβάλεις τις αξίες σου. Είσαι εξαιρετικά πεισματάρης, θαρραλέος και πρόθυμος να δοκιμάσεις οτιδήποτε καινούργιο, ακόμη και με ρίσκο, προκειμένου να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Έχεις μια υψηλή ποιότητα, μια αίσθηση τιμής και ευθύνης που απαιτεί τον σεβασμό των άλλων και διαθέτεις μια αίσθηση δικαιοσύνης που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν αντέχεις να δεις την αδικία χωρίς να επέμβεις για να ισορροπήσεις τα πράγματα.

Ο αριθμός 1 εν συντομία: Είσαι ένας άνθρωπος δραστήριος, κοινωνικός και εξωστρεφής! Θέλεις να έχεις πάντα την πρωτιά και να υπερέχεις σε όλους τους τομείς της ζωής! Βασική προτεραιότητά σου είναι η καταξίωσή σου και υπερβάλλεις των δυνάμεών σου προκειμένου να είσαι πάντα νικητής σε όλες τις δραστηριότητές σου! Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες και διαθέτεις αποφασιστικό αλλά και δυναμικό χαρακτήρα. Οι κοντινοί σου άνθρωποι θα μπορούσαν να σε περιγράψουν ατίθασο και ασυμβίβαστο, γιατί πράγματι θέλεις να κάνεις πάντα το δικό σου, έστω και αν μέσα σου ξέρεις ότι θα κάνεις λάθος!

Στον έρωτα λατρεύεις το φλερτ και το ερωτικό κυνήγι, δεν μπορείς όμως εύκολα να δεχτείς την απόρριψη! Στον επαγγελματικό τομέα, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό προκειμένου να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Σου ταιριάζουν επαγγέλματα που σου δίνουν την ευκαιρία να ηγείσαι ή να κατευθύνεις μια ολόκληρη ομάδα, για αυτό άνετα θα μπορούσες να διαπρέψεις ως στέλεχος μεγάλης εταιρείας.

Το μάθημα που έχεις έρθει να πάρεις σε αυτή τη ζωή, είναι πως η καθημερινότητά μας είναι μια μεγάλη αρένα, που πρέπει καθημερινά να δίνουμε τις μάχες μας. Σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να μάθεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις, καθώς και να περιορίσεις τις εγωιστικές σου τάσεις. Επίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 2: Ο διπλωμάτης

Στην αριθμολογία, ως ο πιο θηλυκός μεταξύ όλων των αριθμών, εκ πρώτης όψεως, το 2 δε συνδέεται με ισχύ και δύναμη. Πριν από όλα, από τη φύση του, είναι σχεδόν πάντοτε απαλό, διακριτικό, ενεργεί με διπλωματία, συγχωρεί και κατανοεί. Του αρέσει να ζει ειρηνικά και να αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αντιπαραθέσεις. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σε ξεγελά, γιατί το 2 έχει τον τρόπο του για να αποφεύγει τις δύσκολες καταστάσεις και να ξεπερνά τα όποια προβλήματα.

Είσαι έξυπνος, διπλωμάτης, διαθέτεις χάρη, αισθησιασμό και ξέρεις να επιβάλεις τις απόψεις σου με την ήπια δύναμη της πειθούς σου. Είσαι γεννημένος ψυχολόγος, δεν υπάρχει τίποτα για την ανθρώπινη φύση που να σου διαφεύγει. Ελέγχεις συχνά το αποτέλεσμα των γεγονότων, χωρίς να το γνωστοποιείς στους άλλους. Στην καθημερινή ζωή, συμβαίνει συχνά κάποιοι άλλοι να επιβραβεύονται για τις ενέργειες και τα επιτεύγματά σου, λόγω ότι ο ίδιος δε θα τα διαλαλήσεις ποτέ. Αυτό δε σε ενοχλεί, γιατί έχεις το χάρισμα να διαθέτεις υπομονή. Γνωρίζεις ότι θα έρθει η ώρα της αναγνώρισης. Αλλά ακόμα κι αν δεν παίρνεις πάντα την αναγνώριση που σου αξίζει, καταλαμβάνεις μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των άλλων.

Σου αρέσει η τέχνη και η μουσική, έχεις στιλ στην εμφάνιση και το ντύσιμό σου. Μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημά σου είναι η αίσθηση του χιούμορ σου που σε καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή.

Στη σχέση σου συμπεριφέρεσαι με ευγένεια και προσφέρεις αγάπη, αλλά θα εκφράσεις τρομερό θυμό αν το ταίρι σου σε προδώσει. Αν το ταίρι σου σε απατήσει θα τηρήσεις εκδικητική, σκληρή στάση και θα απομακρυνθείς χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου ή να εκφράσεις αισθήματα λύπης ή τύψεις. Το μόνο που θα κάνεις είναι να δεις πως θα σηκωθείς το συντομότερο για να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Ως σύντροφος, είσαι ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο. Θα υπερασπιστείς το ταίρι σου με κάθε κόστος και η αφοσίωσή σου θα είναι σταθερή και διαχρονική. Είσαι αφιερωμένος στον σύντροφό σου, αλλά επίσης απαιτείς να αφιερωθεί και αυτός σε σένα. Αν και δεν είσαι ιδιαίτερα υλιστής, σου αρέσει ο σύντροφός σου να σου δείχνει την προσοχή του με μικρά δώρα ή λουλούδια.

Με άλλα λόγια, είσαι ένας αισθησιακός, χαριτωμένος, πιστός συνεργάτης ή σύντροφος που μπορεί να είναι λίγο απαιτητικός, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Ο αριθμός 2 εν συντομία: Αν στην αριθμολογία έχεις τον αριθμό 2, η συντροφικότητα, η τρυφερότητα και η ζεστασιά των σχέσεων είναι πολύ σημαντική για τη ζωή σου! Είσαι ένας γλυκός, ευγενικός και καλοπροαίρετος άνθρωπος, με χαμόγελο και αισιόδοξη σκέψη για τη ζωή. Μπορείς να λειτουργήσεις πιο αποδοτικά όταν είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Η μοναξιά σε τρομάζει, για αυτό και προσπαθείς πολύ προκειμένου να διατηρείς ισορροπημένες και αρμονικές σχέσεις στη ζωή σου!

Αριθμολογία 3: Ο επικοινωνιακός

Στην αριθμολογία, με τον αριθμό 3 έχεις τον χαρακτήρα ενός ταλαντούχου έφηβου που εξακολουθεί να είναι υπό την προστασία των γονέων του ή του περιβάλλοντος του: λίγο χαλασμένος, σίγουρα διάσπαρτος και συνεχώς σε ανάγκη καθοδήγησης. Παρόλα αυτά, έχεις μια εκπληκτική ικανότητα να εκφράζεσαι στο δημιουργικό πεδίο. Έχεις μια μεγάλη ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων, ιδεών και οραμάτων, που σε συνδυασμό με την εξωστρεφή προσωπικότητά σου, είναι πιθανό να επιδιώξεις μια σταδιοδρομία στην τέχνη, όπως ζωγραφική, χορό, αλλά μπορεί να εξελίξεις το ταλέντο σου και ως ηθοποιός, εκφωνητής, παρουσιαστής, τραγουδιστής, συγγραφέας ή ποιητής. Οι κοινωνικές σου δεξιότητες είναι επίσης εξαιρετικές. Διαθέτεις γοητεία, ευστροφία και αίσθηση του χιούμορ και αν αυτό δεν είναι αρκετό, η καλή εμφάνιση και η γοητεία σου σε κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό στους γύρω σου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι επιδιώκουν την παρέα σου. Οι φίλοι και συγγενείς σου είναι σχεδόν πάντα πρόθυμοι να συγχωρήσουν τα λιγότερο θετικά γνωρίσματά σου, όπως η έλλειψη εστίασης, η αναποφασιστικότητα, η τάση να χρονοτριβείς, η αδυναμία να ολοκληρώσεις τα σχέδιά σου και η απροθυμία να αναλάβει ευθύνες. Γενικά, έχεις την τάση να απολαμβάνεις την καθημερινή ζωή εφ’ όσον όλα είναι καλά, αλλά όταν προκύπτουν προβλήματα χρειάζεσαι τη συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Οι σχέσεις, τουλάχιστον αυτές που περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμη δέσμευση και πίστη, αποτελούν μια πρόκληση για σένα. Με πολλές γνωριμίες (πιθανώς περισσότερο από τον μέσο όρο των υπόλοιπων ανθρώπων), αισθάνεσαι εγκλωβισμένος όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση που απαιτεί δέσμευση. Αν κάποιος όμως σε απορρίψει θα εκφράσεις συναισθήματα ζήλιας, που γρήγορα θα ξεχάσεις για να στραφείς σε άλλες αγκαλιές. Αυτό συμβαίνει λόγω ότι έχεις μια βαθιά κρυμμένη αίσθηση ανασφάλειας, και νιώθεις πάντα ότι κάτι σου διαφεύγει.

Ο αριθμός 3 εν συντομία: Όπου υπάρχει διασκέδαση, πάρτι και χαρά, είσαι και εσύ μέσα, αφού είσαι ένας άνθρωπος πρόσχαρος, κεφάτος και γλεντζές! Ο αριθμός πεπρωμένου 3, φανερώνει ότι είσαι ένα επικοινωνιακό, κοινωνικό, αλλά και αισιόδοξο άτομο, γεμάτο δίψα για ζωή. Έχεις έναν μοναδικό τρόπο να εξωτερικεύεσαι και να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Διαθέτεις ταλέντο στο λόγο – είτε στον γραπτό, είτε στον προφορικό- μπορείς με τον συνδυασμό των λέξεων αλλά την πειστικότητα που διαθέτεις να μεταδίδεις τις ιδέες σου και να επηρεάζεις με θετικό τρόπο τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

Στον έρωτα λειτουργείς με πάθος και ερωτισμό, όμως για να σε εξιτάρει ένας άνθρωπος ερωτικά, πρέπει πρώτα από όλα να μοιράζεσαι μαζί του καλή επικοινωνία και να έχει καταφέρει με την εξυπνάδα και την ευστροφία του να συνεπάρει το μυαλό σου, χωρίς να σου ασκήσει πίεση! Το μάθημα που έχεις έρθει να πάρεις σε αυτή τη ζωή, είναι ότι τα υλικά αποκτήματα δεν είναι το παν και πως με τον διάλογο και τη σωστή επικοινωνία, λύνονται τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα της ζωής. Επίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 4: Ο ισχυρός

Στην αριθμολογία, ο αριθμός 4 αντανακλά δύναμη και σταθερότητα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αξιοπιστία, η παραγωγικότητα, η ακρίβεια και η υπακοή.

Είσαι ένα αξιόπιστο, συμβατικό και παραδοσιακό άτομο. Δε σου αρέσει η έντονη κοινωνική ζωή, προτιμάς την ηρεμία. Είσαι σταθερός χαρακτήρας και κυνηγάς τους στόχους σου με επιμονή. Παίρνεις μεγάλη ικανοποίηση από τα επιτεύγματά σου, αλλά δεν κυνηγάς οικονομική ανταμοιβή ή δημόσια αναγνώριση, σου αρκεί η ηθική ικανοποίηση. Είσαι ταπεινός, ντύνεσαι απλά και προσαρμόζεσαι εύκολα στο περιβάλλον σου.

Σου αρέσει η καθαριότητα και η τάξη. Δε σου αρέσει να τραβάς την προσοχή των άλλων, αλλά δε θα διστάσεις να έρθεις σε αντιπαράθεση και θα αγωνιστείς με νύχια και με δόντια αν κάποιος προσπαθήσει να σε βλάψει. Πιστεύεις στην προσπάθεια και τον έλεγχο, και σίγουρα εστιάζεις στο στόχο, αν και συνήθως οι στόχοι σου είναι απλοί. Δεν είσαι οραματιστής, αλλά σου αρέσει να παρατηρείς κάθε λεπτομέρεια. Είσαι ικανός, έχεις εξαιρετική μνήμη και δεν τεμπελιάζεις. Είσαι ο τέλειος υπάλληλος, αλλά οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι στα ατού σου. Αποδίδεις καλύτερα όταν εργάζεσαι σε περιβάλλον που νιώθεις σιγουριά και που σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο.

Ο αριθμός 4 έν συντομία: Ο προορισμός σου σε αυτή τη ζωή είναι να δημιουργήσεις σταθερές βάσεις και να βάλεις γερά θεμέλια που θα σου προσφέρουν την ασφάλεια και τη σιγουριά που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Ο αριθμός πεπρωμένου 4 υποδηλώνει ότι έχεις γεννηθεί για σπίτι και οικογένεια.

Είσαι ένα άτομο σοβαρό, υπεύθυνο και οργανωτικό! Όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω σου, γιατί ξέρουν εκ των προτέρων ότι λειτουργείς με σεβασμό και συνέπεια σε κάθε τομέα της ζωής σου. Είσαι λάτρης της παράδοσης και διαθέτεις ηθικές αξίες, τις οποίες δεν επιτρέπεις ποτέ και σε κανέναν να τις καταπατά! Διαθέτεις μεγάλη αγάπη για την οικογένειά σου, την οποία σέβεσαι και στηρίζεις με κάθε τρόπο! Αρκετές στιγμές γίνεσαι συντηρητικός και σεμνότυφος και δεν μπορείς να συμβαδίσεις με το σύγχρονο ρεύμα της εποχής. Είσαι ένας άνθρωπος που ακολουθείς τους δικούς σου ρυθμούς και τηρείς κατά γράμμα όλες τις αρχές που έχεις μάθει από μικρό παιδί!

Αριθμολογία 5: Ο ανεξάρτητος

Στην αριθμολογία, έχοντας τον αριθμό 5 ανήκεις στην κατηγορία των πλέον δυναμικών ατόμων και διαθέτεις εξαιρετικά μεγάλη ενέργεια. Είσαι απρόβλεπτος, πάντα σε κίνηση και διαρκώς σε αναζήτηση αλλαγής. Είσαι ανεξάρτητος στο μυαλό και την ψυχή και δε σου αρέσει να σε ελέγχουν. Σου είναι δύσκολο να παραμείνεις σε ένα μέρος, σε μια δουλειά, σε ένα σπίτι ή σε μια σχέση. Η αλλαγή είναι για σένα μια απόλυτη αναγκαιότητα, αν και όταν κάνεις σταθερή σχέση είσαι πιστός και ερωτεύεσαι με πάθος. Μπορεί να διαλύσεις μια σχέση λόγω της ανήσυχης φύσης σου, αλλά δε θα απατήσεις τον σύντροφό σου. Ωστόσο, όταν απομακρύνεσαι από μια σχέση, θεωρείς ότι είσαι ελεύθερος, θα κάνεις αρκετές εφήμερες σχέσεις και δύσκολα θα δεσμευτείς εκ νέου.

Η προσήλωσή σου στους στόχους, η ενέργεια και το γρήγορο μυαλό σου βοηθούν επαγγελματικά να ανέβεις πιο γρήγορα και με λιγότερη προσπάθεια από άλλους. Σου αρέσει να έχεις επαγγελματικές ασχολίες που απαιτούν ταξίδια ή προσφέρουν τακτικά μια αλλαγή περιβάλλοντος. Αλλά ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό σου είναι ότι θέλεις να έχεις ελευθερία σκέψης και δράσης. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι παθιασμένος με τα πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα, αλλά δύσκολα θα ενταχθείς σε ένα κόμμα ή μια οργάνωση. Έχεις μια υγιή αίσθηση του χιούμορ και δεν ιδρώνει το αυτί σου για μικροπράγματα. Είσαι ανιδιοτελής, αυθόρμητος και σε μια σχέση δεν περιμένεις αντάλλαγμα, γι’ αυτό μπορεί εύκολα να δώσεις την καρδιά σου σε λάθος άτομο. Στα αρνητικά χαρακτηριστικά σου είναι ότι μπορεί να συμπεριφερθείς ανεύθυνα. Σπάνια βλέπεις το μέλλον πέρα από το αύριο ή τις επόμενες μέρες και η ανησυχία δεν είναι στη φύση του χαρακτήρα τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξεις και να αποκτήσεις πειθαρχία για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο αριθμός 5 έν συντομία: Είσαι ένας φιλελεύθερος και δημιουργικός άνθρωπος, με μοντέρνες πρωτοποριακές ιδέες αλλά και εκρηκτικές διαθέσεις! Διαθέτεις γενναιοδωρία, δίνεσαι στους ανθρώπους δίχως να περιμένεις αντίκρισμα και σου αρέσει να σκορπίζεις γύρω σου το γέλιο και τη χαρά! Οι πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες σου σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να αφήνεις παντού το δικό σου, προσωπικό, ξεχωριστό στίγμα!

Έχεις πολύ σύγχρονες αλλά και φιλελεύθερες απόψεις για τη ζωή, σου αρέσει να ενημερώνεσαι και να εξελίσσεσαι ώστε να μπορείς να λειτουργείς προοδευτικά και να κάνεις τη διαφορά! Επηρεάζεσαι από ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς, σου αρέσει να ταξιδεύεις, να γνωρίζεις ανθρώπους από ξένα κράτη, αλλά σου αρέσει παράλληλα να ενημερώνεσαι μέσα από το ίντερνετ! Μαθαίνεις πολύ γρήγορα και εύκολα, ρουφάς σαν σφουγγάρι τις γνώσεις και έχεις κλίση προς τις ξένες γλώσσες! Το δυνατό σου σημείο είναι ότι κάθε φορά που θα εκφέρεις μια άποψη θα φροντίσεις να την τεκμηριώσεις με δυνατά επιχειρήματα!

Στον έρωτα τα δίνεις όλα, ερωτεύεσαι με πάθος, όμως δεν μπορείς να μπεις στα στενά όρια μίας αποκλειστικής δέσμευσης, αλλά προτιμάς να συνάπτεις σχέσεις που σου δίνουν περιθώρια ελευθερίας! Το καρμικό σου μάθημα είναι πως τα όρια είναι για να τα υπερβαίνουμε για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι! Επίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 6: Ο προστάτης

Στην αριθμολογία, το 6 θεωρείται ως ο πιο αρμονικός όλων των μονοψήφιων αριθμών και η πιο σημαντική ιδιότητα του είναι η αγάπη και η φροντίδα που παρέχει στους άλλους. Ονομάστηκε σωστά ο αριθμός της μητρότητας, θυσίας, φροντίδας, θεραπείας, προστασίας και διδασκαλίας των άλλων. Καμία οικογένεια ή κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη δύναμη κάποιου που έχει τον αριθμό 6, γιατί αυτός θα τους κρατήσει ενωμένους και ασφαλείς.

Κατά συνέπεια, έχεις ηγετικές ικανότητες και μπορείς να καθοδηγείς τους άλλους. Ωστόσο, μερικές φορές το παρακάνεις με την υπερπροστατευτικότητά σου, οπότε γίνεσαι ενοχλητικός στους γύρω σου. Παρ ‘όλα αυτά, ως αντάλλαγμα, όλοι σε εκτιμούν και σου δίνουν την αγάπη τους. Φροντίζεις πάντα να έχεις καλές σχέσεις με τους άλλους. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και αρμονίας είναι πάντα η ισχυρότερη ώθησή σου. Επιπλέον, σου αρέσει να διδάσκεις και να καθοδηγείς τους άλλους, ειδικά τους νέους, τους ηλικιωμένους και τους λιγότερο τυχερούς.

Είσαι ιδεαλιστής, εμπιστεύεσαι εύκολα και γι’ αυτό μερικές φορές γίνεσαι θύμα εξαπάτησης. Συμπονάς και συχνά οι άλλοι προστρέχουν σε σένα για να ζητήσουν ψυχική ή ακόμα και υλική υποστήριξη. Τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, είσαι ζεστός, αστείος, χαρούμενος και οι άλλοι επιζητούν την παρέα σου. Μπορείς να αναλάβεις υψηλές θέσεις στον εργασιακό χώρο, επειδή έχεις αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης, αλλά και λόγω ότι είσαι σεβαστός από τους γύρω σου. Στις σχέσεις σου είσαι καλός σύντροφος και επιζητάς να ανταμειφτείς για την αγάπη που δίνεις. Στις αδυναμίες σου, καταγράφεται το γεγονός ότι ζηλεύεις και ότι μπορεί πολύ εύκολα να θυσιαστείς για ένα άτομο που δεν αξίζει τον κόπο. Παρά τη μεγάλη ψυχική δύναμη που διαθέτεις για να υποστηρίξεις τους άλλους, ο ίδιος νιώθεις συχνά άγχος και ανασφάλεια.

Ο αριθμός 6 εν συντομία: Είσαι ένας άνθρωπος που εκπέμπεις ηρεμία, γαλήνη και ζεστασιά! Νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, σου αρέσει να φροντίζεις και να δείχνεις με πράξη όλα όσα αισθάνεσαι! Πολλές φορές θυσιάζεις τις προσωπικές σου επιθυμίες, προκειμένου να ικανοποιήσεις τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Αρκετές στιγμές μπορεί να παραμελήσεις τον εαυτό σου, γιατί η προτεραιότητά σου είναι οι γύρω σου.

Όλοι έχουν να σου αναγνωρίσουν ότι είσαι ένας πιστός φίλος, που δίνεις ακόμα και την ψυχή σου για να δώσεις χαρά σε όποιον αγαπάς! Διατηρείς μακρόχρονες σχέσεις και φροντίζεις να κρατάς πάντα τις ισορροπίες γιατί ένας από τους μεγαλύτερους φόβους σου είναι να μη χάσεις από το πλευρό σου ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα. Για αυτό πολλές φορές μπορεί να «πνίξεις» μέσα σου τα παράπονά σου και να γίνεις το «θύμα» των σχέσεών σου, για να μη δυσαρεστήσεις τους γύρω σου και για να μην υπάρξουν τριβές, καβγάδες και ρήξεις.

Στον έρωτα έχεις την τάση να εμπλέκεσαι με συντρόφους που δε σου ταιριάζουν και μετράς αρκετές συναισθηματικές πληγές, γιατί δεν μπορείς να βάζεις όρια στις σχέσεις σου! Το καρμικό σου μάθημα είναι ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει να κάνεις θυσίες για να πετύχεις τους στόχους σου! Επίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 7: Ο ερευνητής

Στην αριθμολογία, ο αριθμός 7 είναι ο στοχαστής, ο ερευνητής, ο αναζητητής της Αλήθειας. Δε βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά, αλλά προσπαθείς να κατανοήσεις τις υποκείμενες κρυφές αλήθειες. Γνωρίζεις ότι τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται και ότι η πραγματικότητα συχνά κρύβεται πίσω από ψευδαισθήσεις.

Γίνεσαι εύκολα αποδεκτός από τους γύρω σου. Είσαι κάπως εσωστρεφής, ίσως ντροπαλός και δεν αισθάνεσαι αληθινά άνετα στα κοινωνικά σκηνικά. Ανήκεις στην κατηγορία των διανοούμενων, αλλά η ευφυΐα σου δεν είναι πάντα προφανής, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Το ενδιαφέρον σου στρέφεται στα αιώνια ερωτήματα για το τι είναι η ζωή, για ποιο λόγο είμαστε εδώ, ποιοι είμαστε και η αναζήτηση αυτή αποτελεί το νόημα της ζωής σου. Το χιούμορ σου είναι έξυπνο και καυστικό, αλλά δεν είσαι από αυτούς που απομνημονεύουν ανέκδοτα. Γενικά, δεν είσαι επιφανειακός σαν χαρακτήρας, αλλά σου αρέσει η εμβάθυνση των πραγμάτων. Διαθέτεις εξαιρετικό γούστο και αγάπη και κατανόηση της τέχνης. Δεν ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για την πολιτική, αλλά έχεις μια ισχυρή αίσθηση δικαιοσύνης. Έχεις προστατευτικά συναισθήματα, συμπονάς τους άλλους και οι άλλοι συχνά προστρέχουν σε σένα για συμβουλές ή βοήθεια.

Συχνά, θα βρεις άτομα με αριθμό 7 στον χώρο των ακαδημαϊκών και της επιστήμης και άλλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες όπου η λογική και μεθοδολογική ανάλυση των γεγονότων είναι οι βασικές απαιτήσεις της εργασίας. Ωστόσο, διατρέχουν συχνά τον κίνδυνο να ξεφύγουν από τον στόχο τους, επιλέγοντας συχνά μια πιο «ενδιαφέρουσα» αλήθεια από την πραγματική αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα γύρω από ένα τέτοιο άτομο, εξαιτίας της διεισδυτικότητας του βλέμματος του και την αίσθηση ότι ακόμα και όταν φαίνεται να ακούει, στην πραγματικότητα αναλύει το πώς εκφράζεται και κινείται ο συνομιλητής τους.

Ένα πράγμα πρέπει να προσέξεις! Το γεγονός ότι το πιο δυνατό εργαλείο σου είναι το μυαλό σου, μπορεί ταυτόχρονα να αποβεί και ο μεγαλύτερος περιορισμός σου. Ορθολογικός, ευφυής, ευέλικτος και πεινασμένος για τη γνώση, το μυαλό σου πηγαίνει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει των άλλων. Έτσι τείνεις να είσαι μοναχικός τύπος. Η ικανοποίηση και ευτυχία που βρίσκεις από τις ψυχικές εξερευνήσεις σου επιτρέπει να περάσεις πολλές ώρες στη μοναξιά και να αισθάνεσαι καλά. Ωστόσο, ταυτόχρονα, δίνεις υπερβολική σημασία στις νοητικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις συχνά την ουσία και τη χαρά της ζωής.

Ο αριθμός 7 εν συντομία: Από τα παιδικά σου χρόνια διαθέτεις σοφία, ωριμότητα, αλλά και σοβαρότητα! Είσαι ένας άνθρωπος με κοφτερό μυαλό, δίψα για γνώση και πνευματική εξέλιξη! Σου αρέσει το διάβασμα, η αναζήτηση νέων πληροφοριών και γνώσεων και πριν σχηματίσεις μια άποψη έχεις φροντίσει πρώτα να ερευνήσεις σε βάθος κάθε υπόθεση! Είσαι αρκετά μοναχικός και θέλεις κάποιες στιγμές μόνο για τον εαυτό σου! Έχεις λίγους, αλλά καλούς φίλους και φροντίζεις τις σχέσεις σου να τις διατηρείς χρόνια! Οι κοντινοί σου άνθρωποι τρέχουν πάντα στο πλευρό σου, όταν θέλουν μια συμβουλή ή όταν επιθυμούν να εκμυστηρευτούν ένα προσωπικό τους πρόβλημα.

Στον έρωτα αγαπάς με πίστη και αφοσίωση, όμως θέλεις να έχεις στο πλάι σου έναν άνθρωπο που θα σέβεται την επιθυμία σου για ανεξαρτησία! Στα επαγγελματικά σου άνετα θα μπορούσες να ακολουθήσεις μια καριέρα που σχετίζεται με την έρευνα και την πνευματική αναζήτηση! Το καρμικό σου μάθημα είναι ότι η γνώση είναι ένα ισχυρό όπλο, που μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς! Eπίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 8: Ο δυνατός

Στην αριθμολογία, ο αριθμός 8, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αριθμό, δίνει έμφαση στους τομείς της σταδιοδρομίας, των επιχειρήσεων, των οικονομικών και της εξουσίας. Ωστόσο, το σχήμα του αριθμού 8 αντικατοπτρίζει τη σημαντικότερη ιδιότητά του, δηλαδή, πρωτίστως, ισορροπία (και ανάποδα να το γυρίσεις, πάλι 8 θα δεις). Ο 8 είναι ο μεγάλος καρμικός ισοσταθμιστής, μια δύναμη που δημιουργεί εξίσου εύκολα όπως καταστρέφει. Αν κάποιος με αριθμό 8 σας χτυπήσει, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα θερίσετε αυτό που έχετε σπείρει.

Αν έχεις τον αριθμό 8 γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον να διατηρείς την ισορροπία ανάμεσα στους υλικούς και άυλους κόσμους, δηλαδή ενδιαφέρεσαι τόσο για το πνεύμα όσο και την υλιστική πλευρά της ζωής. Όσον αφορά στην πνευματική πλευρά είσαι πρακτικό, ρεαλιστικό και έξυπνο άτομο. Γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον τη διαφορά ανάμεσα στις φανταστικές και τις γνήσιες πνευματικές αντιλήψεις. Στο υλικό επίπεδο, επικεντρώνεσαι στα αποτελέσματα, επιδιώκοντας την αποκόμιση χρημάτων. Ωστόσο, δεν είσαι άπληστος, βλέπεις τα χρήματα ως εργαλείο, όχι ως τελικό αποτέλεσμα. Είσαι γενναιόδωρος και πρόθυμος να αναλάβεις ρίσκα. Αν συναντήσεις ατυχίες κατά τη διάρκεια της ζωής σου δε θα οπισθοχωρήσεις ή θα πέσεις σε κατάθλιψη, αλλά, μάλλον, να βγεις ισχυρότερος και πιο προσανατολισμένος στην επιτυχία από ό, τι πριν.

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά σου είναι η καθοδήγηση, η φιλοδοξία, η αποδοτικότητα, η οργάνωση, η διαχείριση, η πειθαρχία και ο έλεγχος. Είσαι προσανατολισμένος στον στόχο, επικεντρώνεσαι, έχεις καλή κρίση, μπορείς να διακρίνεις το σωστό από το λάθος και είσαι ρεαλιστής. Γενικά, να ξέρεις πως ίσως χρειαστεί να λάβεις υποστήριξη από άλλα άτομα για να επιτύχεις στη ζωή σου και το ιδανικό είναι να συναναστρέφεσαι με άτομα που έχουν τον αριθμό 4 που θα σου εφιστούν την προσοχή σε σημαντικές λεπτομέρειες ή με εκείνα που έχουν αριθμό 9 που θα επηρεάσουν θετικά τον ψυχισμό και τα συναισθήματά σου. Γενικά, οι συναναστροφές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στις επιλογές σου. Τα άτομα με αριθμό 8 έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά στα υψηλά κλιμάκια της κοινωνίας, αλλά υπάρχει επίσης ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ατόμων μεταξύ των αστέγων.

Έχεις μεγάλη ενέργεια, εστιάζεις στους στόχους σου, διαθέτεις αυτοπεποίθηση και εμπνέεις εμπιστοσύνη στους άλλους. Είσαι ειλικρινής, παραδέχεσαι τα λάθη σου, γενναιόδωρος, χωρίς μνησικακία, συγχωρείς εύκολα. Στη ζωή σου θα έχεις αρκετές ερωτικές σχέσεις, μέχρι να επιλέξεις το άτομο που ταιριάζει. Δεν είσαι ιδιαίτερα ρομαντικός, καθώς προτιμάς μια πρακτική και ευθεία προσέγγιση, αλλά αγαπάς και προσέχεις το ταίρι σου.

Ο αριθμός 8 εν συντομία: Κύρια επιδίωξη της ζωής σου είναι να αποκτήσεις οικονομική ανεξαρτησία και να έχεις εξέλιξη που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις σταθερότητα και ανάπτυξη! Ο αριθμός πεπρωμένου 8 σε κάνει άνθρωπο εργατικό και συγκροτημένο, με υψηλούς στόχους και μεγάλες φιλοδοξίες. Όταν βάζεις κάτι στο μυαλό σου, θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να το κάνεις πραγματικότητα και σχεδόν πάντα τα καταφέρνεις!

Στον έρωτα έχεις έκρυθμο ερωτισμό και δεν μπορείς εύκολα να δαμάσεις τις ερωτικές σου επιθυμίες. Θα περάσουν πολλές σχέσεις στη ζωή σου, μέχρι να βρεις αυτό που σε γεμίζει απόλυτα εξάλλου τα standards σου είναι υψηλά! Στην καριέρα σου η επιτυχία είναι δεδομένη και άνετα θα μπορούσες να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα που σχετίζεται με επιχειρήσεις! Το μάθημά σου σε αυτή τη ζωή είναι ότι για να κατακτήσεις τις επιθυμίες σου πρέπει να κάνεις θυσίες! Επίσης στο τέλος αυτής της σελίδας επίλεξε και άλλα άρθρα για το πως η αριθμολογία επηρεάζει τη ζωή σου.

Αριθμολογία 9: Ο ανθρωπιστής

Στην αριθμολογία, έχοντας τον αριθμό 9, είσαι κοσμικός και εκλεπτυσμένος και έχεις κάποιες ομοιότητες με τα άτομα που έχουν αριθμό 6. Ωστόσο, αυτοί που ανήκουν στο 6 δίνουν τη φροντίδα και την αγάπη τους σε φίλους ή την οικογένεια, ενώ εσύ εκφράζεις τη γενναιοδωρία σου προσφέροντας στον κόσμο γενικότερα. Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αριθμό, έχεις παγκόσμια συνείδηση. Καταλαβαίνεις τις σχέσεις μεταξύ ολόκληρης της ανθρωπότητας και δε ζεις μέσα σε ένα μικρόκοσμο. Είσαι ανθρωπιστής και δεν κάνεις διάκριση μεταξύ του γείτονα και ενός ατόμου που ζει σε έναν πολύ διαφορετικό πολιτισμό και περιβάλλον στην άλλη άκρη του κόσμου. Είσαι ανεκτικός, συνειδητοποιημένος και μοιράζεις απλόχερα αγάπη.

Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο, δε θα σου λείψουν τα χρήματα στη ζωή σου, παρά το γεγονός ότι δε σε ενδιαφέρουν. Όσον αφορά στα θέματα της καρδιάς, δεν είσαι ιδιαίτερα ρομαντικός. Κρύβεις τα συναισθήματά σου, ακόμα και σε άτομα που γνωρίζεις από παλιά. Είσαι αφοσιωμένος και πιστός σύντροφος και φίλος, αλλά δε θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει ευάλωτος. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμά σου είναι ότι βλέπεις πιο μακριά από ό, τι μπορεί να δει το μάτι. Παρατηρείς, εμβαθύνεις και έχεις πάντα επίγνωση του περιβάλλοντος, όπως ένα άτομο με υπερβολικά αναπτυγμένη διαίσθηση.

Ο αριθμός 9 εν συντομία: Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος όνειρα και ευαισθησίες! Νοιάζεσαι για τους γύρω σου και θα ‘θελες με τον τρόπο σου να μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο και να τον κάνεις ακόμα πιο όμορφο! Έχεις φιλανθρωπικές ευαισθησίες και φροντίζεις πάντα να προσφέρεις τη βοήθειά σου στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες! Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και έχεις την ικανότητα να μπορείς να συμβαδίζεις με ευκολία με κάθε άνθρωπο, έστω και αν σας χωρίζει μεγάλο χάσμα! Είσαι πρωτοστάτης σε κάθε αγώνα που γίνεται για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας και σου αρέσει να εμπλέκεσαι σε συλλόγους και ομάδες, που δρουν για ένα καλύτερο αύριο!

Η φαντασία σου καλπάζει και πολλές φορές σε παρασύρει σε σκέψεις και όνειρα, που είναι δύσκολο να γίνουν πραγματικότητα! Η αγκαλιά σου είναι ανοιχτή για όλους και έχεις τον τίτλο του καλού και συγκροτημένου ανθρώπου, που αγαπάς άνευ ορίων! Δείξε λίγο προσοχή στην τάση σου να παρασύρεσαι, γιατί πολλές φορές συμπεριφέρεσαι ευκολόπιστα!

Στον έρωτα αναζητάς τη μεγάλη αληθινή αγάπη που θα κρατήσει για πάντα, γι’ αυτό και μπορεί να πληγωθείς αρκετά μέχρι να βρεις αυτό που αναζητάς! Στην καριέρα δεν μπορείς να λειτουργείς κάτω από πιεστικές συνθήκες, αλλά με τη δημιουργικότητά και το φιλότιμο που σε διακρίνει μπορείς να έχεις επιτυχία! Το καρμικό σου μάθημα είναι πως όσα περισσότερα δίνουμε στη ζωή, τόσα περισσότερα θα λάβουμε. Σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για να προσφέρεις στους γύρω σου!

Πηγή: Myastro

Το άρθρο Ποιος είναι ο αριθμός του πεπρωμένου σου με βάση την αριθμολογία; εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.