Την αποφυλάκιση του ενόχου πια για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, που έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα, σχολίασε σήμερα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε.

Αφού ο νομικός Απόστολος Λύτρας τον διέψευσε σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση ίσχυαν και πριν καθώς μπορούσε το Δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή, ο Άρης Πορτοσάλτε «έθεσε ως προβληματισμό» ότι «ενδεχομένως ήταν εσφαλμένη και η απόφαση προφυλακίσεως»!

από το ‘φταίει ο νόμος του σύριζα για την αναστολή του εγκληματία’ στο ‘ίσως αδικήθηκε που προφυλακίστηκε ο άνθρωπος’, λιγότερο από λεπτό pic.twitter.com/TYVZJVwZYa

— koiniαν (@koinian) July 14, 2022

Ο Απόστολος Λύτρας υπογράμμισε την αντίφαση ανάμεσα στην προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως κατηγορούμενου τότε με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων και την απόφαση του Δικαστηρίου για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, αφού έχει καταδικαστεί πια για δύο βιασμούς ανηλίκων.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη ή όχι κ. Λύτρα;» τον ρώτησε στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον νομικό να απαντάει αρνητικά.

«Άρα ενδεχομένως να ήταν εσφαλμένη η απόφαση της προφυλακίσεως. Λέω ενδεχομένως, δεν είμαι αυτός που θα κρίνει και δεν παίρνω και θέση, απλώς θέτω το θέμα ως προβληματισμό» δήλωσε τότε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Valuenews.gr

Το άρθρο Πορτοσάλτε για Λιγνάδη| Ενδεχομένως να ήταν εσφαλμένη η απόφαση της προφυλακίσεως -Το θέτω ως προβληματισμό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.