Σκληρή κριτική κατά του Ταγίπ Ερντογάν για την παρουσία του στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ασκεί η τουρκική αντιπολίτευση, η οποία σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος «όλο αλλάζει απόψεις και πολιτικές, ίσως γίνει και κουμπάρος του Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε:

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ‘για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’, ‘δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη’, αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις ‘αναστροφές’ τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει!».

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» (IYI) Μεράλ Ακσενέρ, σφοδρή πολέμιος του προέδρου Ερντογάν γνωστή και ως «λύκαινα», χαρακτήρισε την εξέλιξη : «παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα» της Τουρκίας.

«Η αναγνώριση του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τη Σουηδία και τη Φινλανδία δεν είναι κάτι το νέο. Το σημαντικό ήταν να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έδιναν τέλος στην παρουσία του PKK σε αυτές τις δύο χώρες. Επομένως, αυτή η υπογραφή της κυβέρνησης, χωρίς καμία συγκεκριμένη εξέλιξη στη Σουηδία και τη Φινλανδία, είναι δυστυχώς μια παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε η Ακσενέρ μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Η ίδια επεσήμανε πως : «Ο τριμερής μηχανισμός που θα δημιουργηθεί για να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν σύμφωνα με το κείμενο του μνημονίου θα τεθεί σε ισχύ αφού η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Δηλαδή σε περίπτωση που ο μηχανισμός δεν λειτουργήσει, η Τουρκία έχοντας χάσει το χαρτί του ΝΑΤΟ, θα υποχρεωθεί σε αναζήτηση συνομιλητή για να εξηγήσει τον δίκαιο αγώνα της» τόνισε.
Βολές κατά του Τούρκου προέδρου και από τον αντιπολιτευόμενο τύπο.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Σονέρ Γιαλτσίν στην εφημερίδα Sozcu, που θέτει ευθέως το ερώτημα προς τον Ερντογάν : «Τι πήρες που κατάπιες τα λόγια σου;».

Valuenews.gr

Το άρθρο Πυρά τουρκικής αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν| «Μετά το Μητσοτάκης γιοκ ίσως γίνει και κουμπάρος του» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.