Το καλοκαίρι, το δέρμα μας ταλαιπωρείται από τις υψηλές θερμοκρασίες – και την εναλλαγή με τους πιο κρύους κλιματιζόμενους χώρους, από την έκθεση στον ήλιο, ο οποίος προδιαθέτει σε δυσχρωμίες αλλά και από τη θάλασσα που συμβάλλει στην αφυδάτωση.

Έτσι, το δέρμα χρειάζεται ειδική φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε είμαστε στην πόλη είτε στις διακοπές.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού καλό είναι να διακόπτουμε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη ή οξέα φρούτων διότι τα συστατικά αυτά σε συνδυασμό με την έκθεση στον δυνατό ήλιο μπορεί να προκαλέσουν δυσχρωμίες.

Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγουμε τα πιο βαριά και καλυπτικά make up που λιώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Για την ενυδάτωση του προσώπου μας χρησιμοποιούμε πιο ανάλαφρης υφής προϊόντα και αντιοξειδωτικούς ορούς,  ενώ αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία αμέσως μετά την αποτρίχωση (είτε με λέιζερ είτε με άλλους τρόπους).

Επίσης, δεν εφαρμόζουμε αρώματα  σε περιοχές που εκθέτουμε στον ήλιο, διότι μπορεί να προκληθεί φωτό-δερματίτιδας. Το ίδιο ισχύει και για after shave που περιέχουν αλκοόλ, για τους άνδρες.

Η χρήση του αντηλιακού είναι επιβεβλημένη το καλοκαίρι, όχι μόνο όταν πηγαίνουμε στην παραλία αλλά καθημερινά με ανανέωση ανά 3 ώρες.

Τα αντιηλιακά που θα επιλέξουμε πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά :

Υψηλή προστασία για UVA και UVB ακτινοβολίαΦωτοσταθεροτητα / σύνθεση ανθεκτική στο νερό (δεν υπάρχουν πραγματικά αδιάβροχα αντηλιακά)Σύσταση κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός μας, πχ με φυσικά φίλτρα για δυσανεκτικά / αλλεργικά / παιδικά δέρματα, με ματ αποτέλεσμα για λιπαρά, με πλούσια σύσταση για ξηρά, με αντιοξειδωτικά συστατικά για αντιγήρανση.Υφή ανάλογη της περιοχής που εφαρμόζεται (σε αντρικές έντριχες περιοχές διάφανες υφές χωρίς κατάλοιπα, σε μεγάλες περιοχές του σώματος, γαλακτώματα και λάδια).

Στη γενικότερη περιποίηση του δέρματος σε όλο το σώμα εντάσσεται η πιο εντατική ενυδάτωση, ειδικά μετά τη θάλασσα, ενώ στην παραλία αποφεύγουμε την πολύωρη επαφή του δέρματος με βρεγμένο μαγιό (άνδρες και γυναίκες).

Όσοι έχουν τάση για ακμή ράχης, καλό είναι να αποφεύγουν τα λάδια είτε αντιηλιακά, είτε άλλου τύπου, τα οποία μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Όσοι αθλούνται, καλό είναι να αλλάζουν συχνά κάλτσες ώστε να προλαμβάνουν την αυξημένη εφίδρωση και να περιποιούνται τα πόδια τους με αντιμυκητιασικά προϊόντα.

ValueNews.gr

Το άρθρο Πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας το καλοκαίρι εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.