Μέσα από τον δικηγόρο της, Κωσταντίνο Ζαρδά, στέλνει η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου τις δικές της θεωρίες για την δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας.
Η κατηγορούμενη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού δηλώνει ανοιχτά πλέον ότι αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα και είναι αποφασισμένη να αποδημήσει τις κατηγορίες που ετοιμάζουν να της αποδώσουν.
Ο φάκελος με το πόρισμα βρίσκεται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου. Αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και το φάκελο με το πόρισμα, θα αποφασίσουν και την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

«Η 33χρονη αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει ασφυκτικός θάνατος ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας και από εκεί και πέρα αναμένει κι εκείνη κι εμείς να δούμε το πόρισμα, πόσο καλά δομημένο και αιτιολογημένο είναι, να το κρίνουν εν συνεχεία οι αρμόδιοι ιατρικοί σύμβουλοι που έχουν και να δούμε πως θα προχωρήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

«Όταν επήλθαν οι θάνατοι των δύο παιδιών εκλήθησαν αρμόδιοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι. Είδαν, εξέτασαν τις σορούς των δύο παιδιών κατά τον τρόπο που ορίζει η επιστήμη τους και κατέληξαν στο αντίθετο συμπέρασμα, ότι δεν υφίσταται εγκληματική ενέργεια και ότι τα αίτια των θανάτων ήταν παθολογικά».

«Η εντολέας μου όταν είδε το πόρισμα, το συμπέρασμα της ιατροδικαστή για την Μαλένα ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια, επειδή δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς και θεωρούσε ότι πάει ενδεχομένως να γίνει απόκρυψη ευθυνών από ιατρικής πλευράς, προσέφυγε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά», είπε αναφερόμενος στην Μαλένα.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως εδώ και καιρό οι δικηγόροι της 33χρονης βρίσκονται σε αναζήτηση γιατρών που θα αναλάβουν ρόλους τεχνικών συμβούλων ώστε να αντικρούσουν τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε πως «δεν έχουν το αλάθητο του Πάπα αυτοί που εξέτασαν ιστοτεμάχια δύο χρόνια μετά», εννοώντας τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

Τέλος o δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως δεν θεωρεί αξιόπιστο τον Μάνο Δασκαλάκη, λόγω των αντιφάσεων που έχει υποπέσει, ενώ δεν θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ρούλα Πισπιρίγκου| Αμφισβητεί το πόρισμα και δεν δέχεται εγκληματική ενέργεια εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.