Εντείνεται ο βομβαρδισμός περιοχών της Ουκρανίας τις τελευταίες μέρες, μεταξύ τους και το Κίεβο, σειρά είχε σήμερα η περιφέρεια της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, όπου σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υπήρξαν καταστροφές, καθώς και έξι θύματα, αναμεσά τους κι ένα παιδί.

 Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-22 και έπληξε κατοικημένη περιοχή. «Κατέστρεψε αρκετές πολυκατοικίες, σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων», σύμφωνα με την τοπική διοίκηση του ουκρανικού στρατού. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρεται επίσης.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο όρος θύματα παραπέμπει σε τραυματισμούς ή θανάτους.

Περισσότερη βοήθεια θα ζητήσει από τους G7 o Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μία αναμενόμενη εξέλιξη, θα ζητήσει από τις παγκόσμιες δυνάμεις να ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής της G7 σήμερα, καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει τα πρώτα ρωσικά πλήγματα στην πρωτεύουσα εδώ και εβδομάδες.  Πρόκειται να απευθύνει ομιλία στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα.

Στην καθιερωμένη του ομιλία αργά την Κυριακή, ο Ζελένσκι επανέλαβε τις εκκλήσεις του για παράδοση περισσότερων όπλων και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία, αλλά και για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τα κράτη της G7.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αεράμυνα – σύγχρονη, πλήρως αποτελεσματική, ικανή να μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη προστασία από τους ρωσικούς πυραύλους. Μιλάμε για αυτό κάθε μέρα με τους συνεργάτες μας. Υπάρχουν ήδη κάποιες συμφωνίες. Και οι εταίροι πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα εάν είναι πραγματικά εταίροι, όχι παρατηρητές», είπε.

«Οι καθυστερήσεις στη μεταφορά όπλων στο κράτος μας, οι τυχόν περιορισμοί είναι στην πραγματικότητα μια πρόσκληση για τη Ρωσία να χτυπήσει ξανά και ξανά», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ρωσικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό |Έξι νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.