Η καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης απόρροια της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, η διευκόλυνση δικαιούχων στη σύναψη Δανειακών Συμβάσεων για την υλοποίηση πράξεων κατά τα πρότυπα του ΠΑΑ 2014-2020 και η ένταξη επενδυτικών σχεδίων υδατοκαλλιέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου με τα μέλη της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών.

Επιπλέον, τέθηκαν και τα θέματα της αναθεώρησης όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιεργειών και της ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια επισήμανε, ότι το ζητήματα χωροθέτησης των οργανωμένων περιοχών υποδοχής υδατοκαλλιεργειών θα επιταχυνθεί σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για προώθηση και στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Υπογράμμισε δε και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από την Ελλάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων.

Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική διαβούλευση στα υπό εξέταση θέματα και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

Valuenews.gr

Το άρθρο Σίμος Κεδίκογλου| Δεσμεύσεις για στήριξη των υδατοκαλλιεργειών εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.