Στο κοινό περί δικαίου αίσθημα θέλησε να αναφερθεί μεταξύ άλλων χθες κατά την ομιλία της στην δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και για την οργή του κόσμου, δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σε ανάλογο πνεύμα, πρόσθεσε ότι «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

H Σακελλαροπούλου τοποθετήθηκε και για το θέμα του πολέμου, μιλώντας για «βάναυση παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου», για «ουκρανικό δράμα» και για «αυταρχικό ρωσικό αναθεωρητισμό».

«Το ουκρανικό δράμα προσβάλλει κατάφωρα τον πυρήνα του πολιτισμού μας. Απέναντι στον αυταρχικό ρωσικό αναθεωρητισμό, η καθαρή και αποφασιστική μας θέση είναι μια απόδειξη πίστης στη σύγχρονη δημοκρατία. Δεν είναι η ώρα για συμψηφισμούς και εκλογικεύσεις, που υποτιμούν την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και τη συμπόρευσή μας με τις αναπτυγμένες και προοδευτικές χώρες του πλανήτη», δήλωσε ξεκάθαρα η ΠτΔ.

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε επίσης αναφορές στους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, στις μνήμες από την κυπριακή τραγωδία, την οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού.

Τέλος, με αφορμή την επέτειο αλλά και τις τελευταίες πολιτικο-κοινωνικών εξελίξεις, η ΠτΔ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και συνύπαρξης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, προέχει η ενότητα, η αναζήτηση των συναινέσεων και των συγκλίσεων για το καλό του τόπου μας».

Valuenews.gr

Το άρθρο Σακελλαροπούλου| «Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά