Η κυβέρνηση έχει προνοήσει ώστε τους επομένους δώδεκα μήνες να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ανέφερε ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολίτων.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μετρά ακόμα και για το δυσμενές σενάριο της διακοπής του φυσικού αεριού από τη Ρωσία. Όπως είπε αυτά είναι

H αντικατάσταση εν μέρει με υγροποιημένο αέριο που παίρνουμε από την Ρωσία.Η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη και ντίζελ .Η λειτουργία  της νέας μονάδας στην ΠτολεμαΐδαΗ αποθήκευση υγροποιημένου αεριού στην Ιταλία το οποίο θα έρχεται στην Ελλάδα με αντιστροφή ροή από τον Αγωγό ΤΑΠ

 Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου επιδοτείται το 80 με 90% της αύξησης των λογαριασμών των καταναλωτών.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι είχαμε  910 χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευων και διευκρίνισε ότι 250 χιλιάδες άνθρωποι θα πάρουν το voucher ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

 Ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Πηγή: skai.gr

Το άρθρο Σκρέκας | Νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα στηριχθούν τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.