Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, που υποσχέθηκε να παραιτηθεί μετά τις ογκώδεις κινητοποιήσεις των πολιτών, σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη χώρα την Τρίτη με πλοίο αφού στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο τον απώθησαν με ταπεινωτικό τρόπο, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή από τον τομέα της άμυνας, οι σύμβουλοι του Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα συζητούν την απομάκρυνση του πρόεδρου και του περιβάλλοντός του με σκάφος που πραγματοποιεί περιπολίες.

Το γραφείο της προεδρίας δεν έχει ενημερώσει για την κατάστασή του, αλλά ο Ρατζαπάκσα διατηρεί τη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, έχοντας έτσι στη διάθεσή του στρατιωτικά μέσα.

Ένα πολεμικό πλοίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αρχηγού του κράτους το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούσαν διαδηλωτές, στο λιμάνι του Τρινκομάλε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η καλύτερη λύση τώρα είναι να φύγει δια θαλάσσης», δήλωσε ο αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας. «Θα μπορούσε να πάει στις Μαλδίβες ή στην Ινδία και να μπει σε πτήση για το Ντουμπάι». Μια άλλη λύση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ήταν να ναυλώσει μία πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Ματάλα.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο αρνήθηκαν στον Ρατζαπάκσα την πρόσβαση στο σαλόνι VIP προκειμένου να του σφραγίσουν το διαβατήριό του, ενώ ο αρχηγός του κράτους ήθελε να αποφύγει έναν τερματικό σταθμό ανοικτό στο κοινό, φοβούμενος την αντίδραση του κόσμου.

ValueNews.gr

Το άρθρο Σρι Λάνκα | Ο πρόεδρος αναζητά τρόπους να εγκαταλείψει τη χώρα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.