Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην efood, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα. Οι παραγγελίες εκείνες τις ώρες δεν θα παραδίδονται καθώς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών δεν θα λειτουργεί. Η συγκέντρωση και η μοτοπορεία έχει οριστεί για τις 12:30 στο Πεδίον του Άρεως.

Τα αιτήματα τους

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η εταιρεία εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας. Ζητούν να αποσυρθεί ως απαράδεκτη η απόφαση της εταιρείας efood να αλλάξει μονομερώς και αυθαίρετα τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος (ειδικά των μισθωτών με τετράωρη απασχόληση).

Στο παραπάνω πλαίσιο ζητούν:

Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν, να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης.Να δίνεται δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

ValueNews.gr

Το άρθρο Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους της efood| Ποιες ώρες δεν θα παραδίδονται παραγγελίες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.