Επεκτείνουμε την κάρτα καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη επιδότηση και για συνολικό εισόδημα το 2021 έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατα 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και έως τα 45.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Κατά 15 ευρώ αυξημένη η επιδότηση με την χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια οδηγοί. Η επιδότηση ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία και για τα δίτροχα από τα 35 ευρώ στα 60 στις ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ αντί των 40.

Η ενίσχυση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ και το κόστος ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Για την επιδότηση του ντίζελ είπε ότι παραμένει η επιδότηση με 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, ώστε το όφελος να ανέβει στα 15 λεπτά.

Το συνολικό κόστος, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, ανέρχεται στα 375 εκατ. ευρώ και το κόστος αυτό είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση τα εισοδήματα του 2021 στην σχετική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει τέλη Ιουλίου. Θα γίνεται μία δήλωση ανά φυσικό πρόσωπο και για ένα όχημα. Το μέτρο ισχύει και για ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως είπε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός, θα υπάρξει και παρέμβαση για τους αγρότες, καθώς επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, είπε: «Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα για το Fuel Pass.

Δίνουμε αυτή τη βοήθεια γιατί ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλός το 2021, η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική, καθώς είχαμε ρεκόρ εξαγωγών.

Ταυτόχρονα, είχαμε μείωση της ανεργίας. Η αυξημένη ανάπτυξη έχει αντανάκλαση και στα δημόσια έσοδα, είχαμε υπέρβαση στην εκτέλεση προϋπολογισμού κατά 2,1 δισ. ευρώ.

Ο τρίτος λόγος είναι τα έσοδα από τον τουρισμό. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις, τις αυξήσεις των διεθνών τιμών σε εμπορεύματα και καύσιμα. Κάναμε μεταρρυθμίσεις, παρά τις κρίσεις και έχουμε σήμερα πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που τον διαθέτουμε στους πολίτες με σύνεση».

Νωρίτερα, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αύξηση του Fuel Pass στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ για τα δίτροχα. Ειδικά για τα νησιά, το ποσό αυξάνεται στα 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα για τα αυτοκίνητα, και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

Η επιδότηση θα ισχύσει για τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο για βενζίνη και για ντίζελ και αφορά 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Με την αύξηση της επιδότησης καυσίμων -συνέχισε ο πρωθυπουργός- επιτυγχάνεται μια μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Πηγή: skai.gr

Το άρθρο Σταϊκούρας | Έως 42.000 ευρώ το όριο εισοδήματος για το επίδομα στα καύσιμα (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.