Η Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) έδωσε σήμερα στην Πολωνία δάνειο 450 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που χαρακτηρίζεται «ρεκόρ» για τον θεσμό, προκειμένου να βοηθήσει τη Βαρσοβία να αναλάβει τη φροντίδα των ανθρώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτό το δάνειο είναι το πιο σημαντικό που έχει εγκριθεί ποτέ από τη CEB. Θα υποστηρίξει το σχέδιο της κυβέρνησης της Πολωνίας που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τη μαζική συρροή ανθρώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο διοικητής της CEB Κάρλο Μοντιτσέλι : «Το δάνειό μας έχει σκοπό να απαντήσει στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των εκτοπισμένων και των κοινοτήτων υποδοχής τους, κινητοποιώντας ταυτόχρονα τους κυβερνητικούς θεσμούς και την κοινωνία των πολιτών».

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), μέχρι τις 21 Ιουνίου, τουλάχιστον 8 εκατ. άνθρωποι είχαν διασχίσει τα σύνορα της Ουκρανίας χωρίς επιστροφή από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

ValueNews.gr

Το άρθρο Συμβούλιο της Ευρώπης | Δάνειο – ρεκόρ στην Πολωνία για τους πρόσφυγες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.